Αθλητικά

Νίκη-βάλσαμο πέτυχε η ΑΕΚ, 1-0 την Μπενφίκα

aek_benficaM

Νίκη-βάλσαμο πέτυχε η ΑΕΚ επί της Μπενφίκα με 1-0 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Μία νίκη που επουλώνει τις “πληγές” της ΑΕΚ από τα άτυχα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αλλά και που της δίνει ξανά ελπίδες πρόκρισης στη διοργάνωση. Το γκολ της πρώτης νίκης της “Ένωσης” στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε στο 43′ με κεφαλιά ο Μαϊστόροβιτς. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γεωργέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

Οι Λουζιτανοί είχαν την πλήρη υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα. Η Μπενφίκα “άγγιξε” το γκολ στο 13′, όταν το βολέ του Ντι Μαρία έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σάχα. Η ΑΕΚ “απάντησε” στις ευκαιρίες στο 20′, όταν από σέντρα του Χέρσι ο Μπλάνκο “νίκησε” στον αέρα τον Σέζαρ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι παίχτες του Μπάγεβιτς ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20′ και έφτασαν ξανά κοντά στην επιτυχία στο 40, με την κεφαλιά του Μπλάνκο να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Μαντούκα ο Μαϊστόροβιτς πήδηξε πιο ψηλά από τον Λουϊζάο και με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους “κιτρινόμαυρους” (1-0).

Στο 50′ ο Σάχα επενέβη σωτήρια σε κόρνερ στο σουτ του Ντι Μαρία, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Αργεντινός πορτιέρο της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα του μετά το σουτ του Σαβιόλα. Μετά το πρώτο 10λεπτο, όμως, η ομάδα του Μπάγεβιτς ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι κι έβγαινε πάρα πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Στο 67′ ο Σάχα έδειξε ξανά την κλάση του στο δυνατό φάουλ του Καρντόσο, ενώ ο Αργεντινός έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο 74′, στο σουτ του Κοεντράο από πλεονεκτική θέση.

Κίτρινες: Γεωργέας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου – Μάξι Περέιρα, Ραμίρες, Καρντόσο

Κόκκινες: 85΄ Γεωργέας (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές (69΄ Γκέντσογλου), Χέρσι (78΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γεωργέας, Σκόκο (89΄ Καράμπελας), Αρτσε.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Χούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Ραμίρες, Αϊμάρ (80΄ Νούνο Γκόμες), Μάξι Περέιρα (58΄ Κοεντράο), Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίς, Πεϊσότο, Σαβιόλα (59΄ Γουέλντον).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *