ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Android smartphone από την Nokia

nokia-android

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, αναμένεται να αποκαλυφθεί το πρώτο Android smartphone από την Nokia. Η συσκευή θα έχει χαμηλό κόστος και θα απευθύνεται κυρίως σε αναπτυσσόμενες αγορές. Είναι ενδιαφέρον πως βασικά χαρακτηριστικά των Android smartphone, όπως το Google Play, δεν θα υποστηρίζονται. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιηθεί λογισμικό της Nokia όπως οι υπηρεσίες Here (Mapping) και MixRadio (Music Streaming) και το κατάστημα εφαρμογών της εταιρίας.

Αυτή η απρόσμενη αλλαγή μας παρουσιάζει το πόσο έξω έπεσε η Nokia χρησιμοποιώντας Windows Phone. Το λειτουργικό της Microsoft είναι αρκετά απαιτητικό από την πλευρά του hardware και αυτό ανάγκασε την Φινλανδική εταιρία να κυκλοφορήσει ακριβά high-end smartphones. Έτσι, σταδιακά έχασε τo αγοραστικό κοινό που προτιμούσε πιο προσιτές συσκευές και οι πωλήσεις έπεσαν, αφήνοντας την πίσω σε ότι αφορά τα κινητά. Σε αντίθεση, το Android της Google κατάφερε να κρατήσει χαμηλές τις τιμές και τελικά να κυριαρχήσει.

Η συσκευή αυτή, επίσης, θα είναι η τελευταία που θα κυκλοφορήσει από την ίδια την Nokia αφού η Microsoft έκλεισε συμφωνία για να αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας έναντι 5.4 δισεκατομμυρίων εύρω.

[ Με τη συνεργασία του DAILYFIX.GR ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *