ΤΕΧΝΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα μουσεία του κόσμου με το Google Art Project

Αυτή τη στιγμή το Google αριθμεί πολλές δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) projects που πολλά απο αυτά ούτε καν ξέρουμε οτι υπάρχουν. Το Google έχει μπεί στο χώρο της υγείας, του διαστήματος, του πλανήτη, φωτογραφίζοντας κάθε γωνιά του με το Street View του Google Maps, στέλνει emails, διαφημίζει, είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο Internet, δείχνει το δρόμο για την πράσινη ανάπτυξη και γενικά είναι παντού, είναι γύρω μας, είναι μέσα στη ζωή μας.

Τώρα το Google μας βάζει και μέσα στα καλύτερα και μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, με φωτογραφίες κάποιων gigapixels για να δείς και την τελευταία λεπτομέρεια για το πώς είναι σχεδιασμένος ο αγαπημένος σου πίνακας ή κάποιο έργο τέχνης.

Το εγχείρημα αυτό φέρει το όνομα Google Art Project και σκοπό έχει να μπορεί ο κάθε άνθρωπος απο κάθε γωνιά του πλανήτη που ίσως δεν έχει τα χρήματα ωστε να μπορέσει να απολαύσει την λαμπρότητα των μεγαλυτέρων έργων τέχνης. Φυσικά το project αυτό βρίσκεται στην αρχή ακόμα και όπως ίσως έχετε καταλάβει ήδη, το δικό μας μουσείο, το μουσείο της Ακρόπολης, δεν είναι μέσα στη λίστα του project.

Ας ελπίσουμε πως θα μπεί σύντομα. Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε το promo για το νέο Google Art Project αλλα και τον τρόπο με τον οποίο το Google “χαρτογράφησε” ΚΑΙ τα μουσεία.

Enjoy…

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='Google Art Project'  resultsPerPage="8" hqThumbs="true"]

[Dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *