Επικαιρότητα

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε ΑΤΕBank και ΤΤ στην πρόταση εξαγοράς

Σε 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, προχωρούν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι στηνΑγροτική Τράπεζα και στοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο, αντιδρώντας στην πρόταση εξαγοράς των δύο τραπεζών που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΑΤΕBank αναφέρετε ότι “η Τράπεζα Πειραιώς διά του κου Σάλλα, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ, έναντι ευτελούς τιμήματος και ζητάει από την Ελληνική κυβέρνηση να πει το «ναι». Σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο ένας άφρων θα έφτανε να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, αντί ‘πινακίου φακής’ (…)“.

Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του ΤΤ προχώρησαν σε 3ωρη στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου τους τονίζουν: “Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών“.

Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την ‘πολύφερνη νύφη’ που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους” συμπληρώνουν και καλούν τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικώννα πάρουν επιτέλους μια σαφή και ξεκάθαρη θέση για το μεγάλο σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιώτες τραπεζίτες να επιτίθενται στην περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στο ξεζούμισμα της ελληνικής κοινωνίας και στην χρεοκοπία της οικονομίας“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *