ΚΑΝΑΠΕΣ-TVΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Back to school: Αν είσαι μαμά ήρθε η ώρα να οργανωθείς για την νέα σχολική χρονιά

Back to school: Αν είσαι μαμά ήρθε η ώρα να οργανωθείς για την νέα σχολική χρονιά

Ο Σεπτέμβρης μπήκε και αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει, μαμάδες ήρθε η στιγμή να οργανωθείτε! Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και συνεπάγεται αυξημένες υποχρεώσεις και ανάγκη για σωστό προγραμματισμό. Αν θέλετε να αποφύγετε το άγχος της τελευταίας στιγμής και να βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά σας να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, το κλειδί είναι η οργάνωση. Μην αναρωτιέστε πως θα το καταφέρετε! Στο άρθρο που ακολουθεί συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 3 χρήσιμα tips για την ομαλή επιστροφή των μικρών σας στα θρανία. 

Προετοιμάστε το γραφείο του παιδιού

Το γραφείο αποτελεί τον χώρο εργασίας των παιδιών σας και πρέπει να είναι όμορφο και τακτοποιημένο ώστε να τα εμπνέει να περάσουν σημαντικό μέρος της ημέρας τους εκεί μελετώντας. Μην το αφήνετε λοιπόν στην τύχη! Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς φροντίστε να οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας, να ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα ή παιχνίδια που συνήθως βρίσκονται στην επιφάνειά του και να συγκεντρώσετε σε ειδικά κουτιά τετράδια, βιβλία, εργασίες και ζωγραφιές που πιθανώς έχουν ξεμείνει εκεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Δημιουργώντας χώρο στο γραφείο το παιδί σας θα μπορεί να μελετήσει με περισσότερη όρεξη και να είναι πιο αποδοτικό. 

Χρησιμοποιήστε ένα organizer 

Οργάνωση χωρίς το κατάλληλο πλάνο δεν γίνεται φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε ένα organizer που θα σας βοηθήσει να θέσετε τις προτεραιότητές σας. Ένα ημερολόγιο 2023 είναι ιδανικό για αυτό τον σκοπό καθώς θα σας βοηθήσει να καταγράψετε όλες τις αργίες της επερχόμενης χρονιάς, να προγραμματίσετε τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών σας αλλά και να διαμορφώσετε το καθημερινό πλάνο διατροφής τους στο σχολείο. Η ποικιλία σε ημερολόγια είναι τεράστια και ακόμη και αν δεν αγαπάτε την οργάνωση είμαστε σίγουροι πως θα σας ενθουσιάσουν!

Κάντε τις αγορές σας εκ των προτέρων 

Τα σχολικά ψώνια μπορούν να γίνουν εφιάλτης αν αφήσετε αυτή την δραστηριότητα για τελευταία στιγμή. Οι περισσότεροι γονείς σπεύδουν να αγοράσουν τα σχολικά είδη την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός στα μαγαζιά. Γιατί λοιπόν να πέσετε και εσείς σε αυτή την παγίδα; Οργανωθείτε και καταγράψτε σε μια λίστα τι θα χρειαστεί το παιδί σας με την έναρξη των σχολείων. Καινούργια ρούχα, τσάντα, βιβλία, τετράδια, μολύβια, όλα μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων ώστε να μην έχετε επιπλέον υποχρεώσεις που θα σας αγχώσουν και θα σας βγάλουν εκτός προγράμματος. Extra tip: Μπορείτε να αγοράσετε μερικά παραπανήσια σχολικά είδη όπως μολύβια, γόμες και τετράδια τα οποία τελειώνουν γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί μέσα στην χρονιά να τρέχετε πανικόβλητη όποτε τα χρειαστούν τα μικρά σας αγγελούδια. 

Η επιστροφή στα θρανία είναι μια στιγμή που πρέπει να απολαμβάνεται ως μαμάδες. Φροντίστε κάθε λεπτομέρεια για την νέα σχολική χρονιά και παραμείνετε ήσυχη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *