Αθλητικά

33 μήνες φυλακή σε στέλεχος site στοιχημάτων

33 μήνες φυλακή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Βρετανό David Carruthers από αμερικανικό δικαστήριο, για την υπόθεση του BetOnSports, της online υπηρεσίας στοιχήματος στην οποία ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 33000 δολαρίων. Ο Carruthers δήλωσε ένοχος, μετά και την σχετική έρευνα των Αρχών το 2006, η οποία είχε οδηγήσει στο κλείσιμο της online υπηρεσίας στοιχηματισμού.

Ο ίδιος, μαζί με 10 άλλους και τον ιδρυτή της; εταιρείας, Gary S. Kaplan, κατηγορούνται από το 2006 για παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων οι οποίοι απαγορεύουν την διενέργεια στοιχηματικών πράξεων από εκτός συνόρων εταιρείες μέσω Διαδικτύου. Πέρσι, ο ιδρυτής της εταιρείας καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση. Όπως δήλωσε ο Carruthers ενώπιον του δικαστή Carol Ε. Jackson, “αντιλαμβάνομαι τώρα πως η επιχείρηση λειτουργούσε έξω από τα νομικά πλαίσια των ΗΠΑ”.

Όπως δήλωσαν οι δικαστικές Αρχές, “τα στελέχη, οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές τέτοιων εταιρειών πίστευαν πως ο Αμερικανικός νόμος δεν τους “άγγιζε”, ακόμη και αν η επιχειρηματική τους δρασητριότητα επικεντρώνοντανμ στις ΗΠΑ. Αυτή η δικαστική απόφαση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όσες εταιρείες πραγματοποιούν τέτοιες παράνομες δραστηριότητες”. Πολλές διάσημες στοιχηματικές φίρμες από την Βρετανία, αποσύρθηκαν από την Αμερικανική αγορά, μετά από νέο νόμο που απαγόρευσε στις τράπεζες την διαχείριση συναλλαγών που σχετίζονται με τον online τζόγο. Το κυνήγι του online τζόγου στις ΗΠΑ συνεχίζεται, καθώς οι ιθύνοντες πιστεύουν πως ακόμη και ιστοσελίδες που λειτουργούν εκτός συνόρων παραβαίνουν τον νόμο.

Πηγή: TECHGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *