ΑθλητικάΚόσμος

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016

rio_olympicsΤο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η πόλη, την οποία επέλεξαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε στην Κοπεγχάγη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ. Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η πρώτη πόλη από τη Νότια Αμερική που αναλαμβάνει να «φιλοξενήσει» το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, ενώ οι άλλες τρεις πόλεις που διεκδίκησαν τους 31ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το Σικάγο (Ηνωμένες Πολιτείες), η Μαδρίτη (Ισπανία) και το Τόκιο (Ιαπωνία).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, συνεχάρη την πόλη του Ρίο και τη Βραζιλία, η οποία εξασφάλισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και χαρακτήρισε το γεγονός “ιστορικό” για τη νοτιοαμερικανική ήπειρο.

“Λάβαμε ένα πολύ ευχάριστο νέο. Το Ρίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Μπορούμε να το χειροκροτήσουμε”, δήλωσε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε η επίσημη τηλεόραση VTV.

“Συγχαίρουμε τη Βραζιλία, ολόκληρο το λαό της και τη Νότια Αμερική. Είναι ένα ιστορικό γεγονός. Θα βοηθήσουμε τη Βραζιλία όλοι”, πρόσθεσε.

Το Ρίο θα φιλοξενήσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της νοτιοαμερικανικής ηπείρου. Επελέγη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έναντι του Σικάγου, του Τόκιο και της Μαδρίτης.

Απογοήτευση Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι “απογοητευμένος” που το Σικάγο δεν κατόρθωσε να κερδίσει στη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 αλλά είναι “απόλυτα” ικανοποιημένος που μετέβη στην Κοπεγχάγη για να βοηθήσει στην προσπάθεια της πόλης του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

“Ο πρόεδρος είναι απογοητευμένος όπως μπορείτε να φανταστείτε”, δήλωσε ο Γκιμπς μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One επιστρέφοντας από τη Δανία, όπου είχε μεταβεί μαζί με την Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα για να αγωνιστεί και προσωπικά υπέρ της υποψηφιότητας της πόλης του Σικάγου.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που μετείχε προσωπικά στον αγώνα διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Ο πρόεδρος δεν θα ντραπεί να ταξιδέψει οπουδήποτε για να μιλήσει σε οποιονδήποτε για αυτή τη χώρα. Είναι εξαιρετικά υπερήφανος για την προσπάθεια που έγινε”, δήλωσε ο Γκιμπς και πρόσθεσε ότι το ζεύγος Ομπάμα “έκανε μια προσπάθεια αληθινή και με πάθος”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *