Συναυλίες (Live)

BUNNY RABBIT+Mary and the Boy

BUNNY RABBITΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Doors Open: 21:00 Τιμή Εισιτηρίου: 20 €

Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) + www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000)

“Μην ξεγελαστείτε από το χαριτωμένο όνομα. Αυτό είναι ένα λαγουδάκι με κοφτερά δόντια και το attitude ενός πολεμιστή βίκινγκ που βρίσκεται σε μια παραλία γυμνιστών! Το συγκεκριμένο κουνέλι τρέφεται με… ωμό κρέας και έρχεται κατευθείαν προς τα πάνω σας!”

Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή, από το περιοδικό Vibe, του ντουέτου των Bunny Rabbit, από το Βόρειο Brooklyn, στη Νέα Υόρκη, το οποίο αποτελείται από την Celena Glenn (πιο γνωστή ως Black Cracker, μια μαύρη παραγωγό, ποιήτρια και beatboxer που έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και με τις CocoRosie) και την Melisa Rincon (Bunny Rabbit), τη φωνή του σχήματος, με καταγωγή από το Μεξικό και την Σαμόα.

Τα δυο κορίτσια, ζευγάρι και στη ζωή, έχουν δημιουργήσει αίσθηση στην τοπική σκηνή, τόσο με τις live εμφανίσεις τους όσο και με το ντεμπούτο album τους “Lovers And Crypts”, το οποίο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2007 από την Voodoo – Eros, τη δισκογραφική που ανήκει, κατά το ήμισυ, στην Bianca Casady, μία από τις δύο CocoRosie.

Η Black Cracker δημιουργεί ένα ρυθμικό υπόβαθρο – άλλοτε πιο up beat και άλλοτε πιο σκοτεινό, αισθησιακό και υπνωτικό, με στοιχεία από hip hop, “βρώμικο” electro και trip hop – πάνω στο οποίο προστίθεται η, φαινομενικά αθώα, ψιλή rap φωνή της Bunny Rabbit, οι στίχοι της οποίας – μές από ορισμένες εξαιρετικά κολλητικές ρίμες – μιλούν για sex, βία, βρώμικα όνειρα, εφιαλτικές προφητείες, τον διάβολο, τη Νέα Υόρκη.

Η εμφάνισή τους στο Gagarin 205 Live Music Space, είναι η παρθενική τους στην Ελλάδα και μία από τις πρώτες που πραγματοποιούν εκτός Νέας Υόρκης.

Μερικά από όσα γράφτηκαν για τις Bunny Rabbit στον Τύπο, τους τελευταίους μήνες:

“Οι πίστες αναστενάζουν όταν η Bunny Rabbit μουρμουρίζει και ψιθυρίζει τις… απρεπείς sex, drugs & rock’n’roll ρίμες της πάνω από τις ορισμένες από τις πιο έντονες basslines που έχουν ακουστεί τελευταία.”

Dazed and Confused

“Λατρεύω το ιδιαίτερο περίεργο και, σε ορισμένες στιγμές, χυδαίο rap των Bunny Rabbit.”

Sasha Frere-Jones, The New Yorker

“Στην περίπτωση των Bunny Rabbit, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με κάτι απόλυτα αυθεντικό. Πρόκειται για γυναικείο rap το οποίο είναι εντελώς… κατεστραμένο και, ταυτόχρονα, δημιουργικό. Φανταστείτε την Joanna Newsom με ένα MPC αντί για άρπα στα χέρια….”

XLR8R

www.myspace.com/loversandcrypts

Η βραδιά θα ανοίξει με τους Mary and the Boy, ένα σχήμα που δεν χρειάζεται, πλέον, συστάσεις. Πρόκειται για το πιο πολυσυζητημένο όνομα της μουσικής σκηνής της Αθήνας, τα τελευταία δύο χρόνια. Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους (μέσω της Sonic Playground Records), το οποίο – όπως σχεδόν οτιδήποτε κάνουν – έγινε δεκτό με ποικίλλα σχόλια, τόσο από κοινό όσο και από κριτικούς. Άλλωστε, το μόνο σίγουρο γι’ αυτούς είναι πως δεν σε αφήνουν αδιάφορο. Οι αντιδράσεις που προκαλούν είναι, κατά κανόνα, ακραίες. Είτε θα τους λατρέψεις είτε θα τους μισήσεις. Μέση λύση μοιάζει να μην υπάρχει.

Οι Mary and The Boy σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004. Το πρώτο τους υλικό ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο ως London Sessions και απο την άνοιξη του 2005 άρχισαν να εμφανίζονται Live στην Αθηνα. Η σύνθεση τους περιλαμβάνει τους Mary(φωνή), The Boy(πιάνο, φωνή) και την χορέυτρια The Exotic. Η μουσική που παίζουν είναι piano punk. Οι αναφορές και επιρροές του συγκροτήματος – σύμφωνα με τους ίδιους – είναι η ανθρωπιά του Robert Duvall, οι εκκλησιαστικές μουσικές προτάσεις ανά τον κόσμο και οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με το Λόγο όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Fiodor Dostoyefski, η pop art των Andy Warhol, David Lynch, Lou Reed, καλλιτέχνες που εξέφρασαν την εργατική τάξη όπως οι Sex Pistols και ο Ken Loach ,τα αμερικάνικα μιούζικαλ και τα βερολινέζικα καμπαρέ του μεσοπολέμου και η σύγχρονη αμερικάνικη κωμωδία που ξεπήδησε απο τις στάχτες του Saturday night live και αντιπροσωπεύεται επάξια απο τους Ben Stiller, Danny Devito, Bill Murray, Christopher Guest, Adam Sαndler, Vince Vαughn κ.α.

www.myspace.com/maryandtheboy

Οι πόρτες, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν στις 21:00. Εισιτήρια προπωλούνται, προς 20 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.i-ticket.gr (τηλ. 801 11 60000), όπου γίνονται και τηλεφωνικές κρατήσεις, πάντα μέσω πιστωτικής κάρτας.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 210 8547600-1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *