ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

BUZZ, ένα “best of” του ελληνικού Internet

tn_buzz_tapeΣτην πιο απλή του μορφή, το Buzz είναι ένα ‘best of’ του ελληνικού Ίντερνετ. Εδώ θα βρεις links στα πιο δημοφιλή άρθρα, blog posts, και sites, όπως τα επιλέγουν οι χιλιάδες ευτυχισμένοι χρήστες του Buzz.
Αν γίνεις μέλος, μπορείς:
-Να προτείνεις νέα links
Αν βρεις κάποιο καλό άρθρο στη μπλογκόσφαιρα ή τον ηλεκτρονικό τύπο, ή κάποιο ενδιαφέρον ελληνικό site, μπορείς να το προτείνεις στο Buzz πατώντας το κόκκινο κουμπί πάνω δεξιά και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, ή, πιο γρήγορα κι απλά:

* Χρησιμοποιώντας το σελινο…σελιδοδιαδι…bookmarklet! του buzz. Αν χρησιμοποιείς Internet Explorer, κάνεις δεξί κλικ στο link μέσα στις αγκύλες, και προσθέτεις στα αγαπημένα.

* Χρησιμοποιώντας το μελισσόκουμπο. Σωρεία συνεργαζόμενων μπλογκ έχουν ήδη συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν το ειδικό μπουτόν, το οποίο θα κάνει τη διαδικασία της buzzοδοσίας των ποστ τους απλούστατη, οδηγώντας τους ασφαλώς στον Όλυμπο των ελληνικών Ιντερνέτς.

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους και να χρησιμοποιήσεις, το link που έχεις προτείνει θα εμφανιστεί στο tab “Νέα” και θα περιμένει να μαζέψει ψήφους.

Σαβουάρ μπαζ: Το buzz δεν είναι ούτε aggregator ούτε χώρος διαφήμισης. Είναι ΟΚ να προτείνεις κάποιο δικό σου κείμενο/ποστ/σάιτ περιστασιακά (αν είσαι, ας πούμε, νέος μπλόγκερ, ή πιστεύεις ότι έχεις γράψει κάτι σημαντικό που για κάποιο λόγο οι κεραίες άλλων χρηστών δεν έχουν πιάσει), αλλά μην το παραχέζομεν. Χρήστες που προτείνουν/ψηφίζουν αποκλειστικά, ή σχεδόν αποκλειστικά δικά τους σάιτ θα μπουγελώνονται. Το buzz δεν είναι ούτε μέσο διασποράς μπλογκοτσακωμών. Λατζ εν λάσεζ, λετς μπι σίβιλ εντ λαβ ιτσάδερ.

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:
http://buzz.reality-tape.com

-Να ψηφίσεις αυτά που έχουν ήδη προταθεί, συνδιαμορφώνοντας την κεντρική σελίδα του Buzz

Μπορείς να ψηφίσεις μια φορά την κάθε καταχώριση, κάνοντας κλικ πάνω στον αριθμό ψήφων της (ή το υποκουμπίδιο “vote”), στην κεντρική σελίδα, ή στο tab “Νέα”, όπου μπαίνουν όλα τα φρέσκα links. Για να πάει κάποιο νέο link στην κεντρική σελίδα, χρειάζεται να συγκεντρώσει 3 ψήφους – 5 πλέον (να είναι λίγο πιο τσάλεντζινγκ) μέσα σε 5 μέρες από την καταχώρισή του. Δικαίωμα ψήφου έχουν και μη χρήστες (διπλοψηφίες και παρατυπίες ελέγχονται από τους μοναδικούς κωδικούς που έχουν φτιάξει οι επιστήμονες που σχεδίασαν το σάιτ). Εργαζόμεθα πυρετωδώς για να προσθέσουμε και τη δυνατότητα αρνητικής ψήφου – ώστε να μπορείς να θάψεις τους spammers (και τους μπλόγκερς που μισείς =)


Να σχολιάσεις τα διάφορα links

Αυτό προφανώς είναι πολύ χρήσιμο όταν τα links παραπέμπουν σε άρθρα εφημερίδων που δε δίνουν δεκάρα για την άποψή σου – ή τη δικιά μας, φορ δατ μάτερ. Αν πάλι παραπέμπουν σε μπλογκ, η νετικέτα μας υποχρεώνει να σε ενθαρρύνουμε να κάνεις το σχόλιό σου απ’ ευθείας στο μπλογκ. Εκτός φυσικά αν θες να καταφέρεις καίριο πλήγμα στην επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου μπλογκ – ή αν απλά προτιμάς το δικό μας σύστημα σχολιασμού, που επιτρέπει στους σοβαρούς σχολιαστές να εξαφανίζουν τα trolls (ή, σπανιότερα, στα trolls να εξαφανίζουν τους σοβαρους σχολιαστές).

Πολλά ακόμα

Να γνωρίσεις, ας πούμε, άλλους χρήστες του Buzz και να γίνετε φίλοι.

Ακόμα κι αν δε γίνεις ποτέ μέλος, μπορείς να μας στείλεις προτάσεις και ιδέες για να κάνουμε το Buzz καλύτερο. Γιατί είμαστε το μέλλον της χώρας εμείς οι σέρφερς των Ιντερνέτς και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο — και να βγάλουμε κάνα φράγκο από τα κακάσχημα διαφημιστικά μπάνερς και τα εκνευριστικά floating ads που κοσμούν το ελληνικό διαδίκτυο.

Μπορείς να προσθέσεις το μελισσόκουμπο στο μπλογκ σου και οι επισκέπτες σου να ψηφίζουν τα άρθρα σου η να τα προσθέτουν στα αγαπημένα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *