ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το blog της της μουσικής εκπομπής “Απο τις 4 στις 5” με τους Γιάννη Πετρίδη και Κώστα Ζουγρή

tn_yannis_petridisΤο καθημερινο ημερολογιο της μουσικής εκπομπής “Απο τις 4 στις 5” στο ραδιοφωνο της ΝΕΤ 105.8 με τους Γιαννη Πετριδη και Κωστα Ζουγρη. Η εκπομπη πλεον εχει και δευτερη ωρα στο Τριτο Προγραμμα 95.6 από 17.10 μέχρι 18.10.
Στο blog αυτό οι δυο ραδιοφωνικοί παραγωγοί παρουσιάζουν ειδήσεις, νέα τραγούδια και καλλιτέχνες και κάνουν αναφορές σε διαμάντια της μουσικής που δύσκολα θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε χωρίς τις προτάσεις τους και τις προτροπές τους.

O Γιάννης Πετρίδης δεν ζει όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Κάθε μέρα ακούει 16 με 18 ώρες μουσική. Και εδώ και 32 χρόνια κάθε μέρα κάνει την ίδια εκπομπή. «Από τις 4 στις 5», στους 105,8 των FΜ.

Γιάννης Πετρίδης

Ξεκίνησε την καριέρα του στο ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το 1975 του δόθηκε η ευκαιρία από το Μάνο Χατζιδάκι να παρουσιάσει το πρώτο ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα στην πρωινή ζώνη του Πρώτου (σήμερα ΝΕΤ 105,8). Λίγους μήνες μετά μετακινήθηκε στην απογευματινή ζώνη και αρχίζει τη θρυλική εκπομπή Ποπ και Ροκ club. Η εκπομπή αυτή συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας στο ίδιο πρόγραμμα, την ίδια ώρα, δίνοντάς της το ρεκόρ της μακροβιότερης μουσικής εκπομπής στο Ελληνικό Ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Πετρίδης έχει συνεργαστεί με την δημόσια τηλεόραση και έχει παρουσιάσει μουσικές εκπομπές ως παραγωγός και παρουσιαστής. Ήταν ο ιδρυτής του περιοδικού Ποπ και Ροκ και έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες. Φυσικά και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες δισκοθήκες στον κόσμο.

Δίπλα του κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Κώστας Ζουγρής. Υπήρξε εκδότης του θρυλικού «Ποπ και Ροκ», διευθυντής για 22 χρόνια της Virgin, έβγαλε 20 CD για την ιστορία της μουσικής και 5 βιβλία. Και είναι ένας από τις λίγους της Ευρώπης που ψηφίσουν για το «Ροκ εντ ρολ χολ οφ φέιμ»

“Ο σημερινός παραγωγός είναι σχεδόν ανύπαρκτος” μας λέει ο Γιάννης Πετρίδης. “Είναι ένα άβουλο πλάσμα των playlist του κάθε διευθυντή. Δεν έχει προσωπική άποψη στην μουσική που παίζει και θα έλεγα πως αποτελεί μιά Ραδιοφωνική γλάστρα” [Στο ΤετΡάδιο της “Ελευθεροτυπίας”]

“Δεν έχω συναντήσει στην ζωή μου χειρότερη κατάσταση στο ελληνικό ραδιόφωνο. Όλα ελέγχονται από πέντε με οχτώ άτομα που διαθέτουν (σε διάφορους συνδυασμούς) ένα κανάλι, κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς και μιά δισκογραφική εταιρεία” Γιάννης Πετρίδης (από το περιοδικό “Sonik”)

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

5 σκέψεις σχετικά με το “Το blog της της μουσικής εκπομπής “Απο τις 4 στις 5” με τους Γιάννη Πετρίδη και Κώστα Ζουγρή

  • Γίαννη Πετρίδη έχω μια επιθυμία. Να πάρεις συνέντευξη από τους Locomondo.

    Σχολιάστε
  • Χτές στο Α πρόγραμμα απο το διαδύκτυο η εκπομπή είχε παράσιτα, δεν ακουγόταν καθόλου καλά, άκουσα μεσω διαδυκτίου την επόμενη στο Κοσμος.Σήμερα,δεν επαιζε κανένας σταθμός της ΕΡΤ στο internet. Την εκπομπή σας απο τις 4-5 την άκουσα απο περιφερειακό σταθμό ΕΡΑ Β Αιγαίου.Εδω στη Νέα Μάκρη μόνο μεσω διαδικτύου, μπορώ να σας ακούω,(το ράδιο δεν πιάνει) σε περίπτώση,που συνεχιστεί αυτό το πρόβλημα μπορείτε να μου πείτε αν καποιος αλλος περιφερειακός σταθμός αναμεταδίδει το πρόγραμμα του ΚΟΣΜΟΣ στις 5μμ.Ευχαριστώ για τις μουσικές που παίζετε.

    Σχολιάστε
  • Υπάρχει επίσης η συναυλία του Μίκη στο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ όπου ο Μπιθικώτσης δεν μπόρεσε και τραγούδησε ο Στέλιος

    Σχολιάστε
  • Συγχαρητήρια. Σας ακούω αδιάλειπτα.

    Είμαι περίεργος αν θα ξεχάσετε την ΚΑΤΑΧΝΙΑ του Λεοντή και Βίρβου με τη φωνή του Στέλιου

    Πάντα στην πρωτοπορία εύχομαι

    Μάκης Πασχαλίδης

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *