Αθλητικά

Cappadocia Classic Rally

Ύστερα από εξαντλητικές προσπάθειες μηνών και ανηλεείς διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επισήμους και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, έπειτα από χιλιάδες χιλιόμετρα στα βάθη της Ασίας  και αφού εξασφαλίστηκαν τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, η M.R.O.E. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμα και την έναρξη των εγγραφών για το Cappadocia Classic Rally, που θα διανύσει παραπάνω από 2.000 χλμ εξωτικών διαδρομών από 21 έως 30 Οκτωβρίου 2010.

Πρόκειται για τον πιο φιλόδοξο διεθνή αγώνα των τελευταίων χρόνων και αναμένεται να προσελκύσει συμμετοχές από όλη την Ευρώπη. Το πανηγύρι έχει αρχίσει και όλοι οι μύστες του κλασσικού μηχανοκίνητου αθλητισμού κατακλύζονται από εικόνες ανατολής και τοπία που κόβουν την ανάσα. Οι εκδηλώσεις του 2009, που εκτέλεσε με άψογο τρόπο η M.R.O.E. εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα καλά νέα ήρθαν νωρίς και αφορούν πρώτα απ’ όλα την εκκίνηση και τον τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη, ονειρεμένη παραλιακή πόλη δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και πολύ κοντά στη Βουλγαρία. Αλλά και τα πληρώματα από την Ευρώπη δε θα ταλαιπωρηθούν καθόλου, αφού πλέον μέσω της Εγνατίας οδού μπορούν να διανύσουν την απόσταση από την Ηγουμενίτσα σε λιγότερο από έξι ώρες με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια ο αγώνας θα κατευθυνθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου και θα δοθεί μία ελεύθερη υποχρεώσεων ημέρα για να εξερευνήσουν τα πληρώματα τις αμέτρητες χάρες της μεγαλύτερης και ομορφότερης πόλης των Βαλκανίων. Από εκεί θα κατευθυνθούν ανατολικά και ψηλότερα, στην ορεινή λίμνη Abant. Το Ελβετικό τοπίο θα δώσει ένα διαφορετικό στίγμα στον εξωτικό αγώνα και το πολυτελές ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη θα προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση έπειτα από τα δύσκολα χιλιόμετρα και τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Πέμπτη ημέρα και τα αυτοκίνητα θα προσεγγίσουν το πανέμορφο Nevsehir, ένα διαμάντι στην καρδιά της Καππαδοκίας.

Το τοπίο σκληραίνει, γίνεται σχεδόν εξωγήινο και οι αισθήσεις πολλαπλασιάζονται. Η Καππαδοκία δε μοιάζει με τίποτε άλλο στον κόσμο και η εμπειρία του να βρεθείς απλώς εκεί, αξίζει πολλούς κόπους. Πόσο μάλλον όταν θα διασχίζεις τα πανύψηλα βράχια και τα σπηλαιώδη κτίρια κάτω από τους ήχους των καρμπυρατέρ του ’60 μυρίζοντας άκαυτη βενζίνη και χαϊδεύοντας ηδονικά το ξύλινο τιμόνι. Εκεί, σε αυτόν τον ευλογημένο από τους Θεούς τόπο, η οργάνωση προέβλεψε ακόμα μια ελεύθερη μέρα, για να ξεναγηθούν τα πληρώματα στα πιο αξιόλογα μνημεία. Όμως το Cappadocia Classic Rally δεν τελειώνει εκεί. Επιστρέφοντας από την Καππαδοκία τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο Afyon, μια μαγευτική ανατολίτικη πόλη που μοιάζει να αναδύθηκε από κάποια εξωτική κινηματογραφική ταινία. Ευκαιρία να ζήσουν οι δυτικοί συμμετέχοντες μια παράδοση που σιγά-σιγά σβήνει, μια αγνή Τουρκική επαρχία που μοιραία κάποτε θα δώσει τη θέση της στις πολυεθνικές και τα Mall, ανθρώπους ανέγγιχτους από το άγχος του lifestyle σα να έχουν ξεχαστεί από το χρόνο εκεί, στο κέντρο της αχανούς πατρίδας τους. Την ένατη μέρα είναι η σειρά της Θάλασσας και του μοναδικού Canakkale. Άλλη μια όψη της απρόβλεπτης αυτής χώρας που θαρρείς τα έχει όλα.  Εκπληκτικές παραλίες, γραφικές ψαροταβέρνες και δυτικός τρόπος έκφρασης, πλάι στα διάσημα στενά τα οποία υπήρξαν το θέατρο κορυφαίων πολεμικών επιχειρήσεων στη διάρκεια της ιστορίας. Από εκεί, τα πληρώματα θα περάσουν απέναντι με το φέρρυ και θα κατευθυνθούν για τον τερματισμό στην Αλεξανδρούπολη, πλήρεις εικόνων και εμπειριών. Σε ένα πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με θέα τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, σε μια βραδιά που η εμπειρία των ανθρώπων της M.R.O.E. έχει φροντίσει να είναι απρόβλεπτη, θα απονεμηθούν τα κύπελλα στους άριστους.

Ο χάρτης του αγώνα

Το πρόγραμμα του αγώνα

Για περισσότερες πληροφορίες :
www.mroe.org  E-mail info@mroe.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *