Αθλητικά

Με πεντάρα επί της Μπέσα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

Με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Τίρανα νικώντας με 5-0 την Μπέσα στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Καραϊσκάκη». Από δύο γκολ πέτυχαν οι Οσκαρ (19′, 31′) και Ντιόγκο (70′, 83′) και ένα ο Ντουντού (47′). Σοβαρός και πειθαρχημένος ο Ολυμπιακός απέναντι στην σαφώς υποδεέστερη Μπέσα έκανε απλά μια γερή προπόνηση ενόψει των επόμενων αγώνων που έρχονται για το Γιουρόπα Λιγκ. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του από τη νίκη  της ομάδας του ο Λίνεν.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αλβανών παικτών κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν μολονότι στην άμυνα είχε πολλές ελλείψεις, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει από την αρχή σχεδόν τα ηνία του αγώνα και να επιβάλλει δια περιπάτου τον ρυθμό του.
Αν εξαιρέσουμε μια καλή ευκαιρία που έχασε ο Ντος Σάντος στις αρχές του 1ου ημιχρόνου και ένα δοκάρι των Αλβανών στο 2ο ημίχρονο, η Μπέσα δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τα καρέ του Νικοπολίδη και υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων».
Το σκορ για τους Πειραιώτες άνοιξε στο 19΄ με τον Όσκαρ που από κοντά κεραυνοβόλησε ύστερα από ωραία κεφαλιά πάσα του Μαρέσκα τον Σεχί (1-0).
Ο ίδιος παίκτης στο 31΄ διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού αξιοποιώντας την κάθετη μπαλιά του Ντουντού (2-0).
Στο β΄μέρος η ομάδα του Λίνεν ανέβασε κι άλλες στροφές και στο 47΄ ο Ντουντού (που ήταν εκ των κορυφαίων) με μακρινό σουτ νίκησε τον Σεχί, παρά την εκτίναξή του (3-0).
Σαν σε προπόνηση έκανε και το 4-0 ο Ολυμπιακός στο 70΄ από σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά και κεφαλιά του ανενόχλητου Ντιόγκο (4-0).
Στο 83΄ ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 με σουτ του Ντιόγκο δίνοντας στον Ολυμπιακό την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη που έχει πετύχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

ΜΠΕΣΑ (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62′ Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81′ Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71′ Χότζα), Λαζαρέφσκι.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84′ Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75′ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66′ Μήτρογλου), Ντιόγκο.

Λίνεν: «Είμαι ευχαριστημένος»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Έβαλντ Λίνεν μετά την νίκη της ομάδας του επί της αλβανικής Μπέσα: «Είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν το πρώτο ματς. Είχαμε μικρό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούμε και, όταν παίζουμε με τέτοιους αντιπάλους, δεν ξέρεις ακριβώς τι θα αντιμετωπίσεις. Στην αρχή οι αντίπαλοι πίεσαν λίγο, αλλά ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να παίζει σοβαρά από την αρχή έως το το τέλος και οι παίκτες μου το έκαναν αυτό».

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_xkSY2lZPpk[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *