Επικαιρότητα

Χημικά και ξύλο σε συμβολική κατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ

590_4e019e5e758fa885315f8482372cc4ae.jpg

Επεισοδιακή ήταν η συμβολική κατάληψη που έκαναν σήμερα, Πέμπτη, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν πως οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε ο κ. Μπάρκας, χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί στο πόδι και το κεφάλι. «Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές. Μας έριξαν κάτω, έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, χωρίς να πουν τίποτα» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99.5» ο Κ.Μπάρκας, σημειώνοντας ότι κινηθούν νομικά. «Είναι σαφές ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πλήρης καταστολή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων» συμπλήρωσε ο ίδιος. Μάλιστα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την καταγγελία, διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), έπειτα και από επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διπροσωπία. «Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

cc9008a058b58ac507a3612af4dd2447Κατά την κατάληψη, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησαν πανό, με συνθήματα όπως «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, «σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες ‘απολαμβάνουν’ μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη,συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι ‘υπεραμειβόμενοι’».

Όπως υπογραμμίζεται, «ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση γιαπεραιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της ‘ανάπτυξης’, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε «η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους».
[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *