ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το cloud της Google έχει όνομα και το λένε Play!

Θα έχετε καταλάβει πως διανύουμε την εποχή του Cloud έτσι; Αν όχι καλά θα κάνετε να το καταλάβετε και να το χωνέψετε, γιατι πλέον έτσι θα λειτουργούν όλα…στο Cloud! Κοιτάξτε παντού τριγύρω σας. Skydrive, Dropbox, iCloud, Facebook, Amazon και τόσα άλλα ακόμη που έρχονται! Όλες αυτές οι “εφαρμογές” είναι συνιφασμένες με το σύννεφο, το Internet δηλαδή και τους άπειρους Servers που κρύβονται πίσω απο αυτά και που αποθηκεύουν όλα αυτά τα πράγματα που μας αρέσουν και που τα βρίσκουμε ενδιαφέροντα.

Έτσι λοιπόν και η Google δεν θα μπορούσε να μην καταλήξει στο Google Play. Το Google Play δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απο το Cloud Service της μεγαλύτερης εταιρίας τεχνολογιών στον κόσμο, είναι μία “σκεπή” που απο κάτω της θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες της, είναι ουσιαστικά η ενοποίησή τους. Google eBooks Store, Google Music, Android Market, Google TV, όλα σε…ένα.

“There’s a catch” όμως, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και κάπου εδώ το χαμόγελο (τουλάχιστον για τώρα) σβήνει. Οι υπηρεσίες αυτές θα είναι διαθέσιμες όλες για την Αμερική. Ο κάθε Αμερικάνος δηλαδή θα μπορεί να βρίσκει τα πάντα στο Google Play, τις ταινίες του, τη μουσική του, τα παιχνίδια του, τα apps του (Android Market)…τα πάντα. Για τους υπόλοιπους, θα υπάρχουν περιορισμοί. Οι Άγγλοι για παράδειγμα θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες, βιβλία και Android apps, μαζί τους και οι Καναδοί, ενω οι Αυστραλοί θα έχουν πρόσβαση σε βιβλία και Android apps. Οι Ιάπωνες απο την άλλη, θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες και Android apps. Και κάπου εκεί όλη η μαγεία απλά εξαφανίζεται…τουλάχιστον μέχρι η Google να ανοίξει την αγκαλιά της και να βάλει και τους υπόλοιπους στο “παιχνίδι”. Μέχρι τότε, οι “υπόλοιποι εμείς” θα βλέπουμε το Google Play σαν το “νέο Android Market”.

Η αρχή πάντως έγινε, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν και όλοι μας σε λίγο καιρό θα είμαστε all in the Cloud και εμείς καλύτερα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GdZxbmEHW7M[/youtube]

[DAILYFIX.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *