Επικαιρότητα

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση Ζαχόπουλου

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ MEGA CHANNEL TVΣε άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, για την υπόθεση Ζαχόπουλου, προχώρισε σήμερα ο ανακριτής, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ανακρίσεων. Στον εισαγγελέα που διευρευνά την υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη, κατέθεσε επί 2 ώρες, ο εκδότης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή που τον προσέγγισε για να του μεταφέρει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά την παράκληση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρου Κλαδά σχετικά με το θέμα του Θέμου Αναστασιάδη. Ακόμη, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι ο βουλευτής δε γνώριζε λεπτομέρειες για το ποια υπόθεση αφορούσαν τα 5 εκ ευρώ. Από την άλλη πλευρά, ο Θέμος Αναστασιάδης με γραπτό υπόμνημα στην υπηρεσία ειδικών ελέγχων δίνει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.

Παράλληλα, κατάθεση στον 2ο ειδικό ανακριτή κ. Οικονόμου έδωσε ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Κώστας Παπαγεωργίου. Ο μάρτυρας κλήθηκε προκειμένου να ενημερώσει τον ανακριτή για τα στοιχεία των ερευνών που διενήργησε η ΥΠΕΕ, αφού ενημερώθηκε για την κατάθεση χρημάτων από τον κ. Θέμο Αναστασιάδη.

Επίσης, στον ανακριτή προσήλθε ο δημοσιογράφος από την εφημερίδα Εxpresso Στέφανος Χίος. Ο ανακριτής ζήτησε από τον κ. Χίο να του προσκομίσει το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που είχε ο κ. Χίος με τον δημοσιογράφο από το MEGA Δημήτρη Καμπουράκη το βράδυ της απόπειρας αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Χίος υποστήριξε ότι είναι κρίσιμο για την αξιοπιστία του μέσου στο οποίο εργάζεται να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια “επειδή κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αμφισβητήσουν τα γεγονότα”. Όπως είπε ο κ. Χίος, με τον κ. Καμπουράκη δεν έκαναν “συζήτηση χαβαλέ και πλάκας, τι χαβαλέ θα μπορούσα να κάνω με τον Καμπουράκη, όταν ένας άνθρωπος είχε πέσει απο το μπαλκόνι πριν 8 ώρες;”

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Καμπουράκης και ενώ είχε κάνει λόγο στο γραφείο του ανακριτή για άτυπο διάλογο δημοσιογράφων με αστεϊσμούς και μη υπαρκτά γεγονότα υπέβαλε την παραίτησή του στο MEGA.
Την παραίτηση του από τη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ υπέβαλε και ο δικηγόρος εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, προκειμένου – όπως υποστήριξε- να μην υπάρχει σκιά στην υπερασπιστική του γραμμή. Δεκτή έκανε τη παραίτηση του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
“Η κυβέρνηση επιθυμεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης και γι’ αυτό γίνεται σε βάθος έρευνα”, δηλώνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Επικοινωνία Κουκοδήμου με Τραγάκη – Δεκτή η παραίτηση Νικολιτσόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκουδήμο είχε ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ρώτησε το βουλευτή αν ισχύει η δήλωση που είχε κάνει προ ημερών ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε υποτιθέμενη υπόθεση συναλλαγής, που είχε καταγγείλει ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος.

Ο κ. Κουκοδήμος διαβεβαίωσε τον Γιάννη Τραγάκη ότι ισχύει η δήλωσή του και πρόσθεσε μάλιστα ότι θα προβεί και σε νεότερη σχετική ανακοίνωση.

Στις 16 Ιανουαρίου, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος είχε ξεκαθαρίσει ότι ουδεμία ανάμειξη έχει με την υπόθεση και είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν κάποιος εμπλέξει το όνομά του.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με γραπτή του δήλωση, έκανε δεκτή την παραίτηση του δικηγόρου Χρήστου Νικολιτσόπουλου, του οποίου η εργασιακή σχέση με τη ΓΣΕΕ βρισκόταν σε αναστολή.

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Νικολιτσόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Παναγόπουλο και υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του από τη θέση του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΕ, προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρχει καμία σκιά σε ό,τι αφορά τη δική του υπόθεση και την υπερασπιστική του γραμμή στην υπόθεση Ζαχόπουλου και να μην υπάρξει οποιαδήποτε συσχέτιση με τη ΓΣΕΕ, καθώς και κάθε εγχείρημα να πληγεί ο θεσμός της Συνομοσπονδίας. Η παραίτηση, η οποία θα αποσταλεί και εγγράφως στη ΓΣΕΕ, έγινε δεκτή.

Δήλωση του διευθυντή ειδήσεων του Mega

“Το Mega από την πρώτη στιγμή έφερε στο φως όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του για την υπόθεση Ζαχόπουλου, χωρίς να κρύψει ή να παραποιήσει ο,τιδήποτε”, τονίζει σε δήλωσή του ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Στη γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται αναλυτικά στη θέση του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ως εξής:

“Το Mega από την πρώτη στιγμή έφερε στο φως όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του για την υπόθεση Ζαχόπουλου, χωρίς να κρύψει ή να παραποιήσει ο,τιδήποτε. Αμέσως μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο την επίσκεψη της 35χρονης συμβασιούχου μαζί με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο στα γραφεία του σταθμού, καθώς και το πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας τους με την Όλγα Τρέμη και τον Βίκτωρα Βλαχογιάννη. Η συμβασιούχος, κατά δήλωσή της, είχε στην κατοχή της κασέτα, την οποία τα δύο στελέχη του καναλιού αρνήθηκαν να δουν -δεν τους επεδείχθη καν- διότι η ίδια η γυναίκα τους ανέφερε ότι περιείχε μόνον προσωπικές στιγμές.Η Όλγα Τρέμη και ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης ενημέρωσαν εμένα και τους συναδέλφους μας για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους και, στη συνέχεια, τα κατέθεσαν όλα στον ανακριτή, όταν εκλήθησαν. Τούτων δοθέντων προκαλούν εύλογες απορίες τα όσα περιλαμβάνονται στον δημοσιοποιηθέντα διάλογο του Δημήτρη Καμπουράκη με τον δημοσιογράφο της Expresso Στέφανο Χίο. Ο Δημήτρης Καμπουράκης έδωσε τις εξηγήσεις του και στην κοινή γνώμη και στον ανακριτή και στο Mega. Όπως είπε, επρόκειτο για μια μακρά συνομιλία -σε καμία περίπτωση συνέντευξη- στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε υποτιθέμενα γεγονότα με το χιούμορ, που όλη η δημοσιογραφική αγορά γνωρίζει ότι διαθέτει. Από την συζήτηση αυτή -προσέθεσε- απομονώθηκε ένα μικρό κομμάτι -το οποίο, ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι η Όλγα Τρέμη είδε το DVD.
Ουδέν αναληθέστερον. Όσα γνωρίζει το Mega, τα γνωρίζει από την περιγραφή και μόνον της ίδιας της 35χρονης και τα έχει πει τόσο δημοσίως όσο και στην Δικαιοσύνη. Άλλωστε, αυτή ακριβώς η περιγραφή ήταν και ο λόγος για τον οποίο τα δύο στελέχη του Mega αρνήθηκαν να δουν το οπτικό υλικό. Κατόπιν τούτων, ο Δημήτρης Καμπουράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του σταθμού.
Το Mega θεωρεί τουλάχιστον ατυχή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος, έστω και χάριν αστεϊσμού. Εκφράζει την ειλικρινή λύπη του για την αναφορά στο Alter και στους δημοσιογράφους Ν. Χατζηνικολάου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η παραμικρή διάθεση υπαινιγμού εναντίον τους. Ο Δημήτρης Καμπουράκης είναι άξιος δημοσιογράφος, με σημαντική πορεία στον χώρο και προσφορά στο Mega. Χαίρει της αγάπης και της εκτίμησής μας. Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, έκανε λάθος. Όποια και αν είναι τα πραγματικά περιστατικά της συνομιλίας του με τον Στέφανο Χίο. Η υποβολή παραίτησης τον τιμά. Ένα λάθος, όμως δεν μπορεί να τα διαγράψει όλα. Ειδικά όταν κάποιος το αναγνωρίζει δημοσίως”.

Απόρριψη αιτήματος του ΠΑΣΟΚ

Απερρίφθη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να κληθούν σε ακρόαση ο γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, Γιάννης Ανδριανός και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Σπύρος Κλαδάς.

Μετά την αρχική απόρριψη του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους του Προεδρείου, την οποία ακολούθησε έντονη συζήτηση, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, πρότεινε να τεθεί το αίτημα σε ψηφοφορία, οπότε και απερρίφθη, από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Απόστολος Σταύρου, αρνήθηκε το αίτημα, αλλά και τη συζήτησή του επί της ουσίας, υποστηρίζοντας πως δεν εδράζεται επί του Κανονισμού και πως οι απαντήσεις των τριών ανδρών στην Επιτροπή θα παραβίαζαν τη μυστικότητα της διεξαγόμενης ανάκρισης.

“Δεν ζητάμε να υποκαταστήσει η Επιτροπή το έργο της κύριας ανάκρισης, αλλά να διερευνήσουμε από πλευράς θεσμών και διαφάνειας, το πώς λειτουργούν δύο κρίσιμοι χώροι, υπηρεσίες και θεσμοί – το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων”, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ, οι εκπρόσωποι των οποίων (μαζί με εκείνην του ΚΚΕ) απουσίαζαν από την αίθουσα.

“Συγκεντρώσατε μόνον τις 3 υπογραφές τις δικές σας – σε αντίθεση με το παρελθόν που είχατε και αυτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέλατε, θα είχατε ίσως φροντίσει να μαζέψετε και τις υπογραφές των υπολοίπων κομμάτων. Ίσως το κάνατε για λόγους εντυπώσεων καθαρά”, απάντησε ο Απόστολος Σταύρου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε δεκτή την πρόταση του γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Τραγάκη, να τεθεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ σε ψηφοφορία, οπότε και απερρίφθη, με ψήφους 7 έναντι 1, επί 8 παρόντων.

“Ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα από οποιονδήποτε βουλευτή να διατυπώσει οποιοδήποτε αίτημα, για κλήση οιουδήποτε”, επέμεινε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
“Επί 6 μήνες, για την υπόθεση των υποκλοπών, η Επιτροπή μας είχε διερευνήσει και είχε καλέσει πληθώρα προσώπων – μεταξύ άλλων και τον κ. Αγγέλου – ενώ παράλληλα διερευνάτο η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη. Αν πράγματι εκτιμάτε ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία συζήτηση, εξάγω το συμπέρασμα ότι θέλετε να συγκαλύπτονται θέματα, υποθέσεις και γεγονότα που συγκλονίζουν ολόκληρη την Ελλάδα για περισσότερο από ένα μήνα”, συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

“Δεν σας νοιάζει εσάς, να ερωτηθεί ο κ. Κλαδάς γιατί η υπηρεσία του καθυστέρησε να ελέγξει την κατάθεση ενός υπέρογκου ποσού σε τράπεζα, που είχε γίνει ήδη από τον Ιούλιο; Δεν είναι θέμα να δούμε, μήπως έδωσε όντως την εντολή της έρευνας, αλλά δεν υλοποιήθηκε;” πρόσθεσε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

“Οι τρεις άνδρες, είναι βασικοί μάρτυρες για υπόθεση που βρίσκεται σε ανακριτική διαδικασία. Εάν κληθούν, είναι δεδομένο ότι κανείς δεν θα περιοριστεί στα τυπικά, αλλά ότι θα μπούμε στην ουσία της εκκρεμούσης υπόθεσης. Αν δεν απαντήσουν, θα δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι επιχειρείται συγκάλυψη. Αν απαντήσουν, θα επιχειρηθεί να στηθεί στα δελτία ειδήσεων μια δεύτερη δίκη – και εγώ, αυτό δεν θα το επιτρέψω”, παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

“Επιχειρούν για μία ακόμη φορά, ως ΠΑΣΟΚ, να κατευθύνουν μία διαδικασία δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων, που έχει ως στόχο να ικανοποιήσει την κατ’ εξοχήν έμμονη ιδέα του ΠΑΣΟΚ; Την στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή. Επειδή δεν μπορούν να πλήξουν τον ίδιον τον Καραμανλή, επιχειρούν να πλήξουν τους συνεργάτες του Καραμανλή”, ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *