Κόσμος

Δεκάδες νεκροί από τον κυκλώνα Άλεξ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής μετά το πέρασμα του κυκλώνα Άλεξ ενώ από σήμερα το πρωί πλήττει περιοχές στις ακτές του Μεξικού.

Με ανέμους να ξεπερνούν τα 165 χιλιόμετρα την ώρα, ο κυκλώνας ξερίζωσε δέντρα και σφυροκόπησε την πόλη Ματαμόρος, αντίκρυ από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Ο κυκλώνας, κατηγορίας δύο στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον δυσχεραίνει τις προσπάθειες να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα από κοίτασμα ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας.

Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους ενώ υπήρξαν αρκετά προβλήματα στα καταφύγια και στα σημεία όπου μεταφέρθηκαν οι πολίτες, με ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και κακές συνθήκες υγιεινής.

Στο Τέξας, ο κυβερνήτης Ρικ Πέρι έδωσε εντολή να αναπτυχθούν 2, 500 άνδρες της εθνοφρουράς στην πολιτεία για να συμβάλλουν στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από το φαινόμενο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να καταστήσει διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Η περίοδος των κυκλώνων στον Ατλαντικό διαρκεί από πρώτη Ιουνίου ως 30 Νοεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *