Επικαιρότητα

Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει σήμερα

Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει σήμερα, με τα συνδικάτα να αντιδρούν στα μέτρα για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση.

Σαρανταοκτάωρη απεργία από σήμερα του ΠΑΜΕ, της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, τωνδικαστικών υπαλλήλων, αλλά και του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, ενώ, αύριο Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία κατά της περικοπής επιδομάτων και δώρων αλλά και της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Πειραιώς τη 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει από σήμερα ναυτεργατικά σωματεία. Ωστόσο, προβλήματα σημειώνεται στον απόπλου από τον Πειραιά, από μέλη του ΠΑΜΕ.

Αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό

48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο και οι ομοσπονδίες κλωστοϋφαντουργών, οικοδόμων, φαρμάκου και χάρτου, οι οποίες πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση έχει ως αιτήματα την απόσυρση του ασφαλιστικού, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και μισθολογικές αναπροσαρμογές.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκίνησαν από σήμερα (Τετάρτη) 48ωρη απεργία αντιδρώντας στη μείωση κατά 20% του κονδυλίου για τις εφημερίες.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη συμμετέχουν με 24ωρη απεργία δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σήμερα και αύριο απεργούν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι αντιδρούν στην αρνητική στάση, όπως αναφέρουν, των κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν αιτήματα του κλάδου, που κατ’ επανάληψη έχουν θέσει.

Ανεκτέλεστα παρέμειναν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων που ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και έχουν προορισμό τα νησιά του αργοσαρωνικού καθώς επίσης και τα δρομολόγια του Μπλου σταρ Ιθάκη και του Μπλου σταρ Πάρος προς τα νησιά των Κυκλάδων εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων τις οποίες έχουν κηρύξει τα μέλη των σωματείων ΠΕΜΕΝ και Στεφενσον.

Στο λιμάνι βρίσκονται επίσης περίπου 300 μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό των ναυτικών και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα πλοίο να αποπλεύσει όσο διαρκούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος ενώ η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *