Επικαιρότητα

Νέα μέτρα για ημιυπαίθριους, υπόγεια και χώρους στάθμευσης

imiipaithrios_copyΔεν αλλάζει ο τρόπος κατασκευής των ημιυπαίθριων χώρων, των υπογείων και των χώρων στάθμευσης, ο οποίος θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο. Η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, παγώνει μόνο τα πρόστιμα που έπρεπε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, όπως προέβλεπε ο Νόμος Σουφλιά. Παράλληλα, προετοιμάζεται νέο πακέτο μέτρων, που θα αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης.

Με μικρότερες διαστάσεις θα εξακολουθούν να κατασκευάζονται οι ημιυπαίθριοι και τα υπόγεια στις νέες οικοδομές καθώς με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως παγώνει μόνον η ”τακτοποίηση” των βοηθητικών χώρων .Ο τρόπος κατασκευής τους παραμένει όπως θεσμοθετήθηκε στο τέλος του περασμένου Ιουλίου.

Οι ημιυπαίθριοι στις νέες οικοδομές δεν θα υπερβαίνουν το 15% του συντελεστή δόμησης, το βάθος τους θα περιορίζεται στο 1,8 και θα κατανέμονται αναλογικά ανά όροφο , ενώ τα υπόγεια θα φτάνουν έως τους 80 πόντους από το επίπεδο του δρόμου.

Οι χώροι στάθμευσης στο ισόγειο που θα κλείνουν θα προσαρτώνται στο συντελεστή δόμησης .

Η νέα ρύθμιση που θα προωθήσει έως την ερχόμενη Άνοιξη το υπουργείο Περιβάλλοντος θα αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα της αυθαίρετης δόμησης .

Το νομοσχέδιο με το οποίο παγώνει η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στις καμένες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση φορέων και πολιτών στη δημόσια διαβούλευση με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των παρατηρήσεων και προτάσεων που διατυπώθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *