Επικαιρότητα

Θα ελεγχθούν όλοι οι τίτλοι των τυπικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων

 dimosio

Θα ελεγχθεί από την αρχή η νομιμότητα των εγγράφων για τα τυπικά προσόντα που επικαλούνται  οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα γίνει βέβαια πιστοποίηση των προσόντων και των δικαιολογητικών τους. Αυτό προανήγγειλε για όλες τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μαντιάκης, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής,τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο τομέα όσοι δεν τους συνδέει έγκυρη έννομη σχέση με το δημόσιο ή δεν έχουν καν σύμβαση εν ισχύει πρόσληψης με το δημόσιο».
Μιλώντας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στην κινητικότητα αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά στη βουλή ότι  «νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου, να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Πρόσθεσε ότι «δεν θα προκύψει δηλαδή αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να μετακινηθούν, όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα. Η κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 αποχωρήσεις όπως άλλωστε αποσυνδεδεμένη από τις αποχωρήσεις ήταν και η μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων του πρώτου κύματος της κινητικότητας του Νοέμβριου του 2012. Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι η ορθολογική ανακατανομή του ανορθολογικά κατανεμημένου προσωπικού και όχι οι αποχωρήσεις. ‘Άλλο αν από την διαδικασία της κινητικότητας κάποιοι προτιμήσουν την αποχώρηση από την μετακίνηση.

Υπενθυμίζω ότι από αυτές τις 15.000, οι 4.000 προγραμματίζεται να αποχωρήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και οι υπόλοιποι 11.000 το 2014 στη βάση ενός τριμηνιαίου προγραμματισμού. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας και οποιοδήποτε άλλο νούμερο διαδίδεται δεν έχει καμία βάση. Όλοι οι άλλοι τρομοκρατικοί αριθμοί όπως 25.000, 150.000 ή 206.000 απολύσεις είναι φανταστικοί, δεν έχουν καμία βάση και διαδίδονται από τον τύπο και τα άλλα μέσα για λόγους τρομολαγνίας. Και συνεχίζω αναφέροντας τις πηγές των αποχωρήσεων, όπως τις σχεδιάζει η Κυβέρνηση, με την συνδρομή του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Ομάδας Υποστήριξης, όπως αυτή συντονίζεται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Επικρατείας:

Πηγή πρώτη: Οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι που θα κριθούν απολυτέοι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου ουσίας, δηλαδή του Σ.τ.Ε.

Πηγή δεύτερη: Από την κατάργηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και από την λύση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτά.

Πηγή Τρίτη: Από την αποτίμηση των προσόντων δηλαδή από την αξιολόγηση των προσόντων, που θα γίνει κατά την επανατοποθέτηση του προσωπικού στις νέες διευθύνσεις των δημόσιων υπηρεσιών, (των Υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, και των Οργανισμών), η οποία γίνεται αμέσως μετά την αξιολόγηση των δομών τους και ενόψει της Μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλη δημόσια υπηρεσία που έχει κενά διαπιστωμένα από τα σχέδια στελέχωσης.

Τέταρτη πηγή: Από την εθελούσια έξοδο όλων όσοι ενώ βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αργίας, ή αναγκαστικής μετακίνησης λόγω κινητικότητας, προτιμήσουν να αποχωρήσουν από το Δημόσιο λαμβάνοντας αποζημίωση που δικαιούνται ή εξαγοράζοντας τρία πλασματικά έτη, αρκεί να μη βρίσκονται τρία χρόνια πριν την πλήρη συνταξιοδότηση.

Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις δεν αποβλέπουν σε μείωση του προσωπικού των Δ.Υ., αφού η προβλεπόμενη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων επιτυγχάνεται και με το παραπάνω με τις συνταξιοδοτήσεις. Προβλέπεται έτσι μείωση του προσωπικού μέχρι το 2015 κατά 180.000 χιλιάδες. Οι σχεδιαζόμενες αναγκαστικές αποχωρήσεις αποβλέπουν αποκλειστικά στην άμεση ποιοτική ανανέωση του προσωπικού, αφού για κάθε μια αναγκαστική αποχώρηση θα εισέρχεται στο δημόσιο ένας νέος υπάλληλος που έχει προηγουμένως διαγωνιστεί, έχει πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και περιμένει, χρόνια τώρα, πιστώσεις ή κενά για μια θέση στο δημόσιο. Οι στόχοι μας είναι πλέον ποιοτικοί και όχι μόνον ποσοτικοί».

 [ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *