Κόσμος

Επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι, 15 αστυνομικοί και 17 πολίτες τραυματίστηκαν από τηνέκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με τον αρχηγό της αστυνομίας να κάνει λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι υπόλοιποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Στόχος της επίθεσης ήταν πιθανότατα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Οι αρχές απέκλεισαν την πλατεία, όπου έχει μεταβεί ομάδα πυροτεχνουργών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Στόχος άνδρες των ειδικών δυνάμεων

Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν είπε πως ο δράστης επιχείρησε να εισβάλει σε ένα από τα αστυνομικά οχήματα που βρίσκονται στο σημείο.

Ακολούθησαν δηλώσεις του νομάρχη, ο οποίος είπε “πως ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας”.

Το ΡΚΚ αλλά και άλλες οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αλ-Κάιντα ήταν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2003 που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα στην πλατεία Ταξίμ, όπου άνδρες των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών περιπολούν όλο το 24ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *