Κόσμος

ΗΠΑ: Σε πύρινο κλοιό η Καλιφόρνια

Τους κατοίκους της Καλιφόρνια προειδοποίησε ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους ο καπνός από τις περίπου 1.000 πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, περίπου 7.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες που έχουν κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 607 τ.χλμ. Περίπου 40 κτήρια καταστράφηκαν και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους 900 άτομα.

“Όλη η Πολιτεία είναι καλυμμένη με καπνό, υπάρχουν παντού καπνοί” είπε ο Σβαρτσενέγκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μπιούτ, στα βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. “Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν πολύ επειδή ο καπνός είναι επικίνδυνος για τους πνεύμονες και την υγεία τους (…) όσοι πάσχουν από άσθμα και καρδιοαναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να το γνωρίζουν”, τόνισε.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι σημειώνεται πρόοδος στην κατάσβεση των πυρκαγιών, όμως οι αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα να ξεσπάσουν νέες καταιγίδες στο τέλος της εβδομάδας. “Αν οι καταιγίδες δεν φέρουν βροχή αλλά κεραυνούς, αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό” πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *