Επικαιρότητα

Σώτη Τριανταφύλλου: Το που θα μένω είναι δική μου υπόθεση

sotiΗ συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου έγινε στόχος ομάδας ατόμων, «αντιεξουσιαστών» όπως δήλωσαν, οι οποίοι και εισέβαλαν στον πολυχώρο «Φλοράλ» στην πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου βιβλίου της, «Ο χρόνος πάλι», τη Δευτέρα το βράδυ. «Φύγε, Τράβα στο Κολωνάκι». «Γύρνα πίσω στην μπουρζουαζία» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που δέχτηκε  οι οποίοι της πέταξαν ταυτόχρονα μισή ντουζίνα

Η συγγραφέας δήλωσε ότι τελευταία έχει δεχτεί διάφορες απειλές, όπως ότι «θα την πάθει σαν την Κούνεβα, αλλά από αριστερά».

“Όλα κατόπιν κύλησαν ομαλά” σημειώνει η κυρία Τριανταφύλλου, η οποία αποδίδει την επίθεση στο πλαίσιο «ενός τύπου επιθέσεων με άρωμα “επαρχιωτισμού που αρέσκονται σε “κινήματα που έχουν εκφυλιστεί. Αυτού του είδους οι αναρχοφασιστικές εκδηλώσεις πρέπει να πέφτουν στο κενό. Δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Γιατί όμως την επέλεξαν οι «αντιεξουσιαστές» για να της επιτεθούν;

«Πιθανότατα είμαι ένας “εύκολος στόχος επειδή αφενός, έχω ασχοληθεί στα βιβλία μου με την αμερικανική ιστορία- θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της- και αφετέρου την αρθρογραφία και με διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις μου έχω στηλιτεύσει το λεγόμενο “άβατο” των Εξαρχείων και τις ομάδες που το συντηρούν. Καμία περιοχή οποιασδήποτε πόλης δεν μπορεί να είναι “άβατο για τις δυνάμεις που καλούνται να διαφυλάξουν την ευνομία και την τάξη. Αυτό για κάποιους αποδεικνύει ότι “η Σώτη δεν σέβεται τα Εξάρχεια και πρέπει να τα μαζεύω από μια γειτονιά όπου μένω πάρα πολλά χρόνια. Το αν θα τα “μαζέψω” και το αν θα πάω στο Κολωνάκι είναι δική μου υπόθεση και κανενός άλλου».

«Ως πρακτική που τροφοδοτεί το κλίμα της γενικευμένης αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων», έκανε λόγο ο Συνασπισμός, επισημαίνοντας ότι «πράξεις σαν αυτή οδηγούν στον εκφασισμό της περιοχής των Εξαρχείων με έναν άλλο τρόπο».

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Σώτη Τριανταφύλλου: Το που θα μένω είναι δική μου υπόθεση

  • Oι τύποι που εσκασαν δεν αποκλειεται να ειναι οι τύποι που πεταξαν το υγρό στην Κουνεβα. Ποτέ δεν ξερει κανείς..
    Για αυτό και η αριστερά έκανε τουμπεκί για πολλή καιρό σε αυτο το θέμα?

    Αν ξανασκάσουν οι φασιστοπαιδαράδες που θέλουν να φιμώσουν καθε άνθρωπο σε αυτην την Πόλη θα έρθουμε εμείς απο το γυμνάσιο της Καλλιθέας και του Πειραιά να τους πούμε να πάνε στο Διάολο και να αφήσουν το κεντρο της Αθήνας ήσυχο.
    Κάποτε το να βαδίζεις αριστερά ηταν συνωνυμο του του να εισαι ανθρωπιστής.
    Τώρα πίσω απο αυτα τα κινήματα κρυβονται μόνο μαφιόζοι και αρχιδοκέφαλοι.

    Σωτη είμαστε μαζί σου γιατί γράφεις απίθανα και δεν μασάς..

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *