Αθλητικά

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (videos)

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επιστρέφει στη βάση του ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 3-2 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και πλέον σκέφτεται την Αρσεναλ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το καλό της πρώτο ημίχρονο, όταν και έβγαλε στο χορτάρι κάποια από τα στοιχεία, που θέλει ο προπονητής της, αλλά και την προσωπικότητα του Ιμπαγάσα, που στα δύσκολα την ηρέμησε και της έδωσε ανάσα.

 

Ο Μιραλάς σημείωσε ένα γκολ και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο σκόραρε ο Φουστέρ, ενώ ο Μαρκάνο σημείωσε το τρίτο τέρμα. Ο Εργοτέλης, που άγχωσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά, ξύπνησε στην επανάληψη και μείωσε δύο φορές με τον Ρομάνο, δίνοντας ξεχωριστή ομορφιά στο τέλος της αναμέτρησης, αλλά του στοίχισε το πρώτο του απογοητευτικό ημίχρονο.

Πραγματοποιώντας το καλύτερό του φετινό 45λεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης, σημειώνοντας ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του ημιχρόνου. Μπορεί να μην έπιασε σούπερ απόδοση, αλλά μπήκε πολύ δυνατά, βγάζοντας στοιχεία της περσινής ομάδας με διαρκές πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία και τον Βαλβέρδε να ανεβάζει ψηλά την ομάδα. Ετσι, στρίμωξε από νωρίς τον Εργοτέλη και μόλις στο 4′ ο Μιραλάς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από δοκάρι του Τζιμπούρ και κάθετη του Αμπντούν. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μείνει στα αποδυτήρια και οι ερυθρόλευκοι είχαν κυριαρχήσει πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=106095#ixzz1YttYEuzR

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά, όμως τελικά δεν κάηκε. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ (το πρώτο μόλις στο 4′), αλλά στην επανάληψη λίγο έλειψε να γκρεμίσουν ό,τι έχτισαν επί 45 λεπτά.

Το νωχελικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και η σιγουριά πως το ματς τελείωσε, έδωσαν την δυνατότητα στον Εργοτέλη να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να φέρει τα πάνω κάτω. Οι Κρητικοί δεν μπήκαν μία, αλλά δύο φορές ξανά στο ματς, αφού αρχικά μείωσαν στο 55′ και στην συνέχεια στο 85′, με τον Ρομάνο.

Ο Αργεντινός άσος του Εργοτέλη έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο γκολ (4′ Μιραλάς, 41′ Φουστέρ), ενώ το τρίτο γκολ το πέτυχε ο Μαρκάνο, κάνοντας το 1-3.

Σωστό κοουτσάρισμα και από τους δύο προπονητές, αφού με τις αλλαγές τους έδωσαν πνοή και νέο χρώμα στις ομάδες τους. Η  καλύτερη από τις έξι αλλαγές ήταν αυτή του Ιμπαγάσα που έστρωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Τραγικός ο αγωνιστικός χώρος του Παγκρητίου, μπροστά από τη μια μεγάλη περιοχή. Στο πρώτο μέρος ο Γολγοθάς ήταν για τον Εργοτέλη και στο δεύτερο για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πως τότε οι ομάδες έδειξαν κακή εικόνα…[http://www.sport24.gr/]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *