Ταξιδιωτικά άρθρα

Εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων στα νησιά – Πως να επιλέξετε

Εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων στα νησιά - Πως να επιλέξετε

Όλοι ονειρευόμαστε διακοπές στα νησιά αλλά είναι αλήθεια ότι στην οργάνωση του υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες. Εννοείται ότι σε μία χώρα όπως η δικιά μας όπου υπάρχουν αμέτρητα όμορφα νησιά, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς σε πιο θα περάσει τις διακοπές του. Μετά από την επιλογή λοιπόν, το επόμενο μεγάλο δίλλημα είναι αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο μας δίνει μεγάλη ελευθερία στις διακοπές μας αφού μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τον τόπο που θα επισκεφτούμε και να δούμε όλες του τις ομορφιές όταν και όπως το θελήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι το καλοκαίρι – ειδικά την full season – τα εισιτήρια για μεταφορά αυτοκινήτου στα οχηματαγωγά πλοία γίνονται ανάρπαστα και πανάκριβα ενώ αν κάποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο, απλά δεν μπορεί να έχει μαζί και το αυτοκίνητο του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι επιλέγουν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο στον προορισμό τους.

Τα καλά νέα είναι ότι στα νησιά μας μπορείτε να βρείτε πολλές τοπικές επιχειρήσεις ενοικίασης αλλά και παραρτήματα γνωστών πολυεθνικών. Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο νησί της Νάξου, η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το nactionrentacar.gr, μία τοπική αλλά και πολύ αξιόπιστη εταιρεία. Ας δούμε λοιπόν ποια εταιρεία να επιλέξετε για ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί και γιατί.

Τοπική ή πολυεθνική;

Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν εύκολα στην πλοήγηση sites και γενικά είναι εύκολο να τις βρείτε. Δεν είναι σπάνιο να σας περιμένουν στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι για να σας κάνουν κάποια προσφορά πακέτο με το εισιτήριο σας. Επιπλέον, έχουν συνήθως μεγάλη ποικιλία οχημάτων. Από την άλλη, οι τιμές τους είναι συνήθως αρκετά έως και πολύ τσιμπημένες, οι όροι παράδοσης και παραλαβής είναι συνήθως εντελώς ανελαστικοί και η εξυπηρέτηση τους είναι αρκετά απρόσωπη.

Όσον αφορά τις τοπικές επιχειρήσεις, είναι συνήθως οικογενειακές και προσφέρουν αρκετές επιλογές. Οι περισσότερες πλέον έχουν sites, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνετε με τον τηλεφωνικό κατάλογο ή πόρτα – πόρτα. Οι τιμές τους είναι συνήθως αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές των πολυεθνικών και το καλό είναι ότι τα χρήματα μένουν στην χώρα μας και την τοπική οικονομία. Επιπλέον, προσφέρουν πιο προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και μπορούν να σας προτείνουν και μέρη, παραλίες κι εστιατόρια και μπαρ ή κλαμπ που αξίζει να επισκεφθείτε στις διακοπές σας. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι συνήθως τα αυτοκίνητα που προσφέρουν είναι παλαιότερα μοντέλα και αν σας ενδιαφέρει κάποιος συγκεκριμένος τύπος οχήματος, ένα SUV ας πούμε, μπορεί να μην υπάρχουν πολλά διαθέσιμα και να μην προλάβετε.

Πώς θα βρείτε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο νησί που σας ενδιαφέρει

Εννοείται ότι η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει να είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το site κάποιας μεγάλη πολυεθνικής και να δείτε τις τιμές και τις διαθεσιμότητες εκεί  και μπορείτε απλά να ψάξετε και τον όρο «ενοικιάσεις αυτοκινήτων» μαζί με το νησί όπου θα πάτε διακοπές για να έχετε μία καλύτερη εικόνα της αγοράς. Από εκεί και μετά μπορείτε να δείτε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις των πελατών είτε στο ίδιο το site είτε στο Google για να καταλάβετε ποιες επιχειρήσεις είναι καλές και ποιες όχι και τόσο. Επιπλέον, μπορείτε μιλήσετε και με το ξενοδοχείο σας και να ζητήσετε να σας προτείνει και αυτό κάποιες επιχειρήσεις ενοικίασης, απλά να γνωρίζετε ότι συνήθως θα σας προτείνουν αυτές με τις οποίες έχουν κάποια συνεργασία και όχι απαραίτητα τις καλύτερες του νησιού. Τέλος, αν έχει επισκεφτεί και κάποιος φίλος ή γνωστός σας το νησί πρόσφατα κι έχει νοικιάσει αυτοκίνητο, μπορείτε να ρωτήσετε ποια επιχείρηση επέλεξε και αν ήταν καλή η εμπειρία του.

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή επιχείρησης ενοικίασης δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση αλλά σίγουρα δεν είναι και απλή. Είναι σίγουρο όμως ότι με λίγη έρευνα θα μπορέσετε να βρείτε μία λύση που να ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες αλλά και το πορτοφόλι σας, ειδικά αν μιλάμε για κάποια τοπική επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *