Αθλητικά

Συντριβή με 4-0 της ΑΕΚ από την Έβερτον

everton_aekM

Συντριβή με 4-0 γνώρισε η ΑΕΚ στο Λίβερπουλ από την Έβερτον στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τα τέρματα της Έβερτον πέτυχαν οι Γιόμπο 9′, Ντιστέν 17′, Πιένααρ 37′ και Τζο 82′. Από το 55′ η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Αγεγκμπένι, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με κόκκινη και ο Λουί Σαχά για χτύπημα στον Χουανφράν.

Οι “εφοπλιστές” από τα πρώτα λεπτά πήραν προβάδισμα στο σκορ και “καθάρισαν” τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 9ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ και λάθος εκτίμηση του Σάχα, ο Γιόμπο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ (1-0). Οκτώ λεπτά αργότερα, πάλι από κόρνερ και σύγχυση στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης, ο προωθημένος Ντιστέν με κοντινό σουτ έκανε το 2-0. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 37′ με τον Πίενααρ να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάχα που καθυστέρησε να αντιδράσει (3-0).

Η “Ένωση” από το 55′ υποχρεώθηκε να παίξει με 10 παίχτες, όταν ο Αραούχο είδε την κόκκινη κάρτα του Μάλεκ για κτύπημα εκτός φάσης στον Αγεγκμπένι. Οι γηπεδούχοι που κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μισό ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους στο 82′ με τον Τζο όπου με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λουί Σαχά για κτύπημα εκτός φάσης στον Χουανφράν.

Κίτρινες: Κέιχιλ – Καφές

Κόκκινες: 90’+ Σαχά – 55′ Αραούχο

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Ντιστίν, Γκόσλινγκ, Φελαϊνί, Πίενααρ (68΄ Σαχά), Ρόντγουελ, Μπιλιαλέντινοφ (52΄ Αγεγκμπένι), Κέιχιλ (46΄ Οσμαν), Τζο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Άρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *