ΤΕΧΝΕΣ

Φεστιβάλ Κωμωδίας στην Ξάνθη με επαγγελματίες και ερασιτέχνες

Το πρώτο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης διοργανώνεται από την Φιλοπρόοδo Ένωση Ξάνθης και θα λάβει χώρα στην πόλη της Ξάνθης, το δεύτερο 15νθήμερο Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ κωμωδίας θα περιλαμβάνει παραστάσεις, δρώμενα και εκθέσεις σχετικά με τον χώρο της κωμωδίας και σκοπό έχει να δημιουργήσει μια πανελλήνια συνάντηση των καλλιτεχνών που ασχολούνται με την κωμωδία αλλά και φυσικά και των θεατών κάθε είδους τέχνης που εμπεριέχει το κωμικό στοιχείο.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει παραδοσιακές και νέες μορφές τέχνης σχετικές με την κωμωδία και το κωμικό στοιχείο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι επίσης η ανάδειξη καλλιτεχνών και ομάδων (επαγγελματιών & ερασιτεχνών) που ασχολούνται, προάγουν και παράγουν έργο στον χώρο της κωμωδίας και της σάτιρας. Μας απασχολεί σαν οργανωτική αρχή του φεστιβάλ να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως σε όσους προσπαθούν μέσα από το έργο τους να αναδείξουν την ουσιαστική και ποιοτική κωμωδία.

Στον γεωγραφικό τόπο που έζησαν και μεγαλούργησαν κωμικοί και κωμικογράφοι η κωμωδία σε όλες τις μορφές της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχική ανάταση του κόσμου σε δύσκολες περιόδους, στην καυτηρίαση πολιτικών καταστάσεων και στην αυθεντική ψυχαγωγία. Δεν επιζητούμε δάφνες και να στρέψουμε την προσοχή σε εμάς. Η επιτυχία του Φεστιβάλ, το έργο που θα προσφέρουμε δεν είναι δικό μας, είναι αυτών που συμμετέχουν.

Σε μια δύσκολη εποχή το ΦΚΞ επιδιώκει να δώσει βήμα σε πολλούς ανθρώπους που αξίζουν να προβληθούν και να προβάλλουν το έργο τους, να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες και να διασκεδάσουμε.

Μέσα από το φεστιβάλ θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια πληθώρα εκδηλώσεων και εκθέσεων σχετικές με την κωμωδία όπως θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις stand up comedy, προβολές ταινιών, εκθέσεις γελοιογραφίας και βιβλίου, σεμινάρια και masterclasses, theater sports, διαγωνιστικά τμήματα κ.α.

Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να γελάσουμε με την ψυχή μας.

 

 

Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν θεατρικές παραστάσεις,παραστάσεις stand up comedy, θα γίνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών και video, θα δοθεί η δυνατότητα σε ενδιαφερομένους να παρακολουθήσουν σεμινάρια και master classes, ενώ ταυτόχρονα σε όλη την περίοδο θα διοργανωθούν εκθέσεις γελοιογραφίας και βιβλίου, ομιλίες, συναυλίες κ.α.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν και θα επιδείξουν την δουλειά τους επαγγελματίες του χώρου αλλά θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε ερασιτεχνικές ομάδες. Τέλος θα υπάρξουν και δύο διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ, ένα μέσω των theatersports και ένα διαγωνιστικό τμήμα για την προβολή πρωτότυπων video σε ψηφιακή μορφή.

Υποψηφιότητες και προτάσεις συμμετοχή πρέπει να αποσταλούν στην αρμόδια επιτροπή διοργάνωσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Υποψηφιότητα για συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν
1) Επαγγελματίες καλλιτέχνες ή επαγγελματικές ομάδες που επιθυμούν να παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, stand up comedy ή να διδάξουν σε σεμινάρια
2) Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες που επιθυμούν να παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις ή να λάβουν μέρος στα theatersports.
3) Ερασιτέχνες κωμικοί που θέλουν να λάβουν μέρος στης βραδιές open mic (stand up comedy)
4) Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια ή/και masterclasses
5) Δημιουργοί ταινιών (μικρού και μεγάλου μήκους) που επιθυμούν να προβάλλουν έργα τους
6) Γελοιογράφοι που επιθυμούν να εκθέσουν την δουλειά τους.

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ και τις δηλώσεις συμμετοχής στο www.comedyfest.gr

Φεστιβάλ Κωμωδίας
http://www.comedyfest.gr
comdey@fex.org.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *