Επικαιρότητα

Πρώτο κρούσμα γρίπης σε μαθήτρια σχολείου στη Θεσσαλονίκη

gripi_sismanogleio2_s (1)Κρούσμα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε σε μαθήτρια λυκείου της Θεσσαλονίκης.

Η μαθήτρια αισθάνθηκε ορισμένα από τα συμπτώματα της ασθένειας την Κυριακή και μετέβη σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές στον ιό.

Την επόμενη μέρα απουσίαζε από το σχολείο, οπότε ενημερώθηκε ο διευθυντής και η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία επιβεβαίωσε και το περιστατικό. Η μαθήτρια βρίσκεται στο σπίτι της υπό παρακολούθηση -καθώς παρουσιάζει ήπια συμπτώματα– όπου και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Παρελήφθη την Παρασκευή η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τη νέα γρίπη, εν αναμονή της έγκρισης διάθεσής τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2010 θα συνεχίζονται σταδιακά οι παραδόσεις από τις κατασκευάστριες εταιρείες. Τα σκευάσματα θα αποθηκευτούν σε ειδικά ψυγεία στις νέες εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη.

Παρελήφθη η πρώτη δόση των εμβολίων

Η παραλαβή έγινε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έθεσε το υπουργείο Υγείας και η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες τρεις χώρες στην Ευρώπη που τα παρέλαβε.

Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν επαγγελματίες υγείας, έγκυοι και όσοι φροντίζουν βρέφη μέχρι 6 μηνών, ενώ σε δεύτερη φάση τα παιδιά.

Εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, και στο οποίο περιλαμβάνονται 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *