ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Facebook εξαγοράζει την Oculus VR games

OculusRift1-e1395834883843

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, σήμερα το πρωί η Facebook απόκτησε την Oculus VR, την εταιρία υπεύθυνη για το Oculus Rift! Το ποσό που δόθηκε ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, 400 εκατομμύρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Mark Zuckerberg στο λογαριασμό του στο Facebook, σκοπός την κίνησης αυτής είναι να εστιάσουν σε μία από τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Αν και αναγνωρίζει πως η κυρίαρχη πλατφόρμα της εποχής μας είναι τα smartphone, θεωρεί πως ήρθε η ώρα η εταιρία να προχωρήσει σε κάτι διαφορετικό που θα της δώσει το προβάδισμα. Τονίστηκε επίσης, πως η ανάπτυξη του Oculus Rift θα συνεχίζει να εστιάζει στο τομέα των games, στο μέλλον όμως, θα χρησιμοποιηθεί ως και μέσο επικοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι της Oculus VR είναι πολύ ικανοποιημένοι από την συμφωνία καθώς έτσι τους δίνονται ευκαιρίες όσον αφορά την χρηματοδότηση και τις συνεργασίες με άλλες εταιρίες. Επίσης θεωρούν σημαντική για την επιτυχία κάθε νέας τεχνολογίας, την δυνατότητα επαφής με τους υπόλοιπους χρήστες, κάτι που το Facebook ξέρει πολύ καλά να κάνει.

Οι πρώτες απόψεις του κοινού στο άκουσμα της είδησης διαφέρουν σημαντικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Oculus Rift θα έπρεπε να παραμείνει ανεξάρτητη πλατφόρμα όπως είχε ξεκινήσει πριν 2 χρόνια μέσω του Kickstarter. Από την άλλη πλευρά, πιστεύεται ότι με την οικονομική βοήθεια του Facebook, το VR Headset θα έχει γρηγορότερη πρόοδο και θα μπορέσει να κυκλοφορήσει στην αγορά χωρίς να εξαρτάται από τις δωρεές του κοινού. Πάντως ο Markus Persson, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ανάπτυξης του Minecraft, ανακοίνωσε στο Twitter πως σταματά τις εργασίες για την έκδοση του παιχνιδιού για το Oculus Rift.

[Σε συνεργασία με το DAILYFIX]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *