ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hollywood vs Real Networks, απαγορεύτηκε πρόγραμμα αντιγραφής DVD

Τον προηγούμενο μηνα η η εταιρεία ψηφιακών πολυμέσων RealNetworks παρουσίασε  ένα νέο πρόγραμμα αντιγραφής DVD το όποιο πωλεί μέσω της ιστοσελίδας της έναντι 30 ευρώ.
Το Real DVD επιτρέπει τη δημιουργία ενός και μόνο αντίγραφου της εκάστοτε ταινίας και έχει τη δυνατότητα να μεταδίδεται μόνο μέσα στον υπολογιστή που δημιουργήθηκε. Ο χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία του DVD σε πέντε επιπλέον υπολογιστές Windows, αλλά μόνο εφόσον αγοράσει επιπλέον αντίγραφα του λογισμικού, στην τιμή των 20 δολαρίων το καθένα. Το Real DVD πάντως αδυνατεί να αποκωδικοποιήσει Blu-ray δίσκους υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι διαθέτουν υψηλότερη προστασία από τα απλά DVD.
Το πρόγραμμα πάντως δεν άρεσε καθόλου στους μεγάλους παραγωγούς του Hollywood και οι εταιρείες Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Brothers, Columbia Pictures,η Walt Disney Company και η Sony συνασπιστήκαν όλες μηνύοντας την RealNetworks επιδιώκοντας να απαγορευτεί η πώληση του προγράμματος. Ο δε Greg Goeckner,αντιπρόεδρος της Motion Picture Association of America έκανε ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Real DVD αποκαλώντας το Steal DVD.
Πάντως η Real Networks έχει έναν άσσο στο μανικι, ο όποιος είναι μια δικαστική απόφαση του 2007 όπου η DVD Copy Control Association η οποια αδειοδοτουσε την κωδικοποίηση DVD έχασε στο δικαστήριο μια υπόθεση εναντίον μιας μικρής εταιρείας – της Kaleidescape – η όποια πωλεί έναν server ο όποιος μπορεί να αποθηκεύσει έως και 500 ταινίες. Παρότι η υπόθεση είναι πλέον στο εφετείο, η Real Networks στηριζόμενη στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου πιστεύει ότι το πρόγραμμα της είναι καθόλα νόμιμο.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ υπάρχουν τόσα και τόσα προγράμματα αντιγραφής DVD, ακόμα και των πρόσφατων δίσκων Blue Ray, το Holywood αποφάσισε να κινηθεί εναντίον αυτού το όποιο θέτει και κάποια όρια στην αντιγραφή.

Σήμερα πάντως στην ιστοσελίδα τους έχουν ανακοίνωση ότι τους απαγορεύτηκε να πωλούν το real Dvd:

RealDVD is currently unavailable
Due to recent legal action taken by the Hollywood movie studios against us, RealDVD is temporarily unavailable. Rest assured, we will continue to work diligently to provide you with software that allows you to make a legal copy of your DVDs for your own use.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/09/30/hollywood-sues-realnetworks

http://www.nytimes.com/2008/10/01/technology/01film.html?adxnnl=1&ref=business&adxnnlx=1222893878-drNjDThY02l7lNI3wI0OaA

Συντάκτης: karystos (Κarys) Log.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *