Αθλητικά

Η Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ, 1-0 την Γερμανία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ισπανία θα παίξει σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Οι “φούριας ρόχας” νίκησαν με 1-0 την Γερμανία στον ημιτελικό όπως και πριν δύο χρόνια στον τελικό του EURO και προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Πουγιόλ στο 73′. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στον “μικρό” τελικό την Ουρουγουάη.

Η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν αυτή που δημιούργησε και τις περισσότερες φάσεις για φκολ. Στο 6′ ο Πέδρο τροφοδότησε τον Νταβίντ Βίγια στην “καρδιά” της γερμανικής άμυνας, ωστόσο ο Νόιερ εξουδετέρωσε τον κίνδυνο για την εστία του. Οι Ισπανοί είχαν ακόμη μια ευκαιρία για γκολ στο 14′[, όταν ο Πουγιόλ πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ινιέστα, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Οζίλ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βίκτορ Κασάι, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Νόιερ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Πέδρο.

Η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48′ ο Πέδρο, αφού απέφυγε τους Μπόατενγκ και Φρίντριχ, “έστρωσε” στον Τσάμπι Αλόνσο, το σουτ του οποίου έφυγε μακριά από το δεξί δοκάρι. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έπιασε νέο σουτ στο 50′, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ από την αριστερή πλευρά της εστίας του Νόιερ. Στο 55′ ο Τσάβι έδωσε στον Βίγια, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 58′ ο Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Πέδρο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ινιέστα έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, αλλά ο Βίγια δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 69′ ο Κασίγιας κράτησε το “μηδέν” για την Ισπανία, αφού πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του νεοεισελθόντα Κρόος, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος σε θέση “βολής” από τη σέντρα του Ποντόλσκι στη πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Γερμανίας. Η πίεση της Ισπανίας “καρποφόρησε” στο 73′. Ο Τσάβι εκτέλεσε κόρνερ και ο Πουγιόλ, που είχε “ανέβει” στην περιοχή της Γερμανίας, “έγραψε” με κεφαλιά το 0-1. Στη συνέχεια οι Γερμανοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι Ισπανοί διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση. Στο 84′, πάντως, οι Ισπανοί είχαν την ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση, αλλά ο Πέδρο θέλησε να τα κάνει όλα μόνος του, αντί να πασάρει στον Τόρες, με αποτέλεσμα Φρίντριχ και Κρόος να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (52΄ Γιάνσεν), Τροχόφσκι (62΄ Κρόος), Κεντίρα (81΄ Γκόμεζ), Σβαϊνστάιγκερ, Ποντόλσκι, Οζίλ, Κλόζε.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (93΄ Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Πέδρο (86΄ Νταβίντ Σίλβα), Νταβίντ Βίγια (81΄ Τόρες).

Ο Τσάβι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του ημιτελικού.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WHNQFz8Xooo[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *