Αθλητικά

Διέλυσε τη Λετονία η Εθνική με 5-2 και ελπίζει σε μπαράζ

ELLADA_LETONIAM

Τη πέμπτη ταχύτητα έβαλε η Εθνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου διέλυσε τους Λετονούς με 5-2 στο ΟΑΚΑ κάνοντας σημαντικό βήμα για να δώσει το παρών στα μπαράζ που οδηγούν στα τελικά του Μουντιάλ. Ο Φάνης Γκέκας στη θέση του οδηγού, με τέσσερα από τα πέντε γκολ οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη όταν όλα έμοιαζαν να έχουν χαθεί καθώς στο ημίχρονο οι Λετονοί κέρδιζαν με 2-1. Γκολ-ποίημα και από τον Σαμαρά που “κλείδωσε” τη νίκη για την Εθνική.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του ματς για τους διεθνείς καθώς στο 4ο λεπτό βρήκαν δίχτυα. Ο Φάνης Γκέκας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας για να ανοίξει το σκορ 1-0. Η συνέχεια όμως κάθε άλλο παρά ανάλογη ήταν καθώς οι Λετονοί ανέβασαν την απόδοση τους, και με τον Βερπακόφσκις έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση 1-1 (12′), ενώ ο επιθετικός του Εργοτέλη πάγωσε το ΟΑΚΑ καθώς πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (40′) έβαλε τους Λετονούς μπροστά στο σκορ 1-2. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου 45αλεπτου το δοκάρι που είχε η Εθνική στο 14′ με μακρινό σουτ του Καραγκούνη και η φάση του 23′ όπου ο Βερπακόφσκις βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζόρβα.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο με γκολ από τα αποδυτήρια, άρχισε και το δεύτερο. Η Εθνική ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα στο σκορ (2-2 47′), με το δεύτερο γκολ του Φάνη Γκέκα με πέναλτι, που κέρδισε ο Γιώργος Σαμαράς, όταν ανατράπηκε…εκτός φάσης! Στο 57′ ο Γκέκας ξαναβρήκε δίχτυα με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Τοροσίδη, κάνοντας το 3-2 και σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή ανατροπή μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 65′ και πάλι ο Γκέκας έφτασε κοντά στο 4ο γκολ του αλλά ο Βάνινς απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του. Το ίδιο συνέβη και στο 72′, όταν ο Λετονός γκολκίπερ “απογειώθηκε” για να πετάξει σε κόρνερ το σουτ του Γκέκα, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός: ο Καραγκούνης σέντραρε, ο Σαμαράς προσπάθησε να σκοράρει με το τακούνι για να αποκρούσει ο Βάνινς, αλλά στο ριμπάουντ ο άσος της Σέλτικ με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ 4-2 (73′). Στις καθυστερήσεις (90′), ο Φάνης Γκέκας έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Κίτρινες: Σαμαράς

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Οβρεμπο (Νορβηγία)

ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης (89΄ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Τζιόλης (46΄ Πατσατζόγλου), Γκέκας, Σαλπιγγίδης (46΄ Αμανατίδης), Σαμαράς.

Λετονία (Αλεξάντρς Στάρκοβς): Βάνινς, Κλάβα, Γκορκς, Κολεσνιτσένκο, Λάιζανς, Ιβάνοφς, Κατσάνοφς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (84΄ Περεπλότκινς), Ρούμπινς (78΄ Σολονίκινς), Κάρλσονς (71΄ Γκρέμπις).

Λουξεμβούργο-Ελβετία 0-3

“Αγκαλιά” με την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου βρίσκεται πλέον η Ελβετία. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ πέρασε… διά περιπάτου από το Λουξεμβούργο, επικρατώντας 3-0 των γηπεδούχων, με το σκορ να διαμορφώνεται πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Σεντέρος (6΄,8΄) και Ιγκέλ (22΄).

Η Ελβετία, που στον τελευταίο αγώνα της (Τετάρτη) υποδέχεται το Ισραήλ, έχει 20 βαθμούς και χρειάζεται ακόμα έναν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, όπου μετέχει και η Ελλάδα.

Λουξεμβούργο (Γκι Ελέρ): Ζούμπερ, Κίντσιγκερ, Πάγιαλ, Μπλες, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κιτένζ (60΄ Πούποβατς), Κολέτ (73΄ Γένις), Λατέρζα (45΄ Λέβεκ), Μουτς

Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Σεντέρος, Φον Μπέργκεν, Ιγκέλ, Μπαρνέτα (82΄ Τσίγκλερ), Ινλέρ, Φράι (65΄ Χακάν Γιακίν), Νκουφό, Φονλάντεν (65΄ Ντερντιγιόκ), Σπίτσερ

Ισραήλ-Μολδαβία 3-1

Τις ελάχιστες ελπίδες που έχει για την κατάκτηση της 2ης θέσης του 2ου ομίλου διατήρησε το Ισραήλ, που νίκησε εντός έδρας την Μολδαβία με 3-1. Ο Μπαρντά στο 21΄ άνοιξε το σκορ, στο 64΄ ο Μπεν Νταγιάν έκανε το 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρντά “σφράγισε” τη νίκη για τους γηπεδούχους. Το γκολ της τιμής για τους Μολδαβούς πέτυχε στις καθυστερήσεις του ματς ο Καλίνκοφ.

Κίτρινες: Κοέν, Μπεν Νταγιάν, Σαχάρ – Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ

Ισραήλ (Ντρορ Καστάν) : Αουάτε, Μπεν Χαϊμ, Στρουλ, Μπεν Νταγιάν, Βερμούτ, Μπαρντά (72΄ Κολαούτι), Γιαντίν, Ζιβ (30΄ Σαμπαν), Μπεναγιούν, Κοέν, Σαχάρ (60΄ Σέχτερ)

Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμασκ, Λασένκοφ, Γκολοβατένκο, Επουρεάνου, Μπουγκάιοφ (74΄ Σουβόροφ), Σεμποτάρου (67΄ Αντρονιτς), Κατίνσους, Μπουλάτ, Καλίνκοφ, Σοφρόνι (79΄ Οφσγιανίκοφ), Σαβίνοφ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1) Ελβετία 20 18-8

2) ΕΛΛΑΔΑ 17 18-9

3) Λετονία 14 15-13

4) Ισραήλ 12 17-9

5) Λουξεμβούργο 5 3-23

6) Μολδαβία 3 3-12

Επόμενη αγωνιστική (14/10)

ΕΛΛΑΔΑ-Λουξεμβούργο

Λετονία-Μολδαβία

Ελβετία-Ισραήλ

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *