Αθλητικά

Πανδαισία στη φιέστα του Παναθηναϊκού (video)

Ήταν όλοι εκεί….Τρεις γενιές, το παρελθόν με το παρόν αλλά και το μέλλον του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν όλοι μαζί για να γιορτάσουν την κατάκτηση του φετινού ντάμπλ. Εξήντα χιλιάδες φίλοι του «τριφυλλιού» μετείχαν στην ποδοσφαιρική φιέστα που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η γιορτή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με 20λεπτο αγώνα επίδειξης όπου μετείχαν παλιές δόξες των «πρασίνων» όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Δημήτρης Σαραβάκος ο οποίος μάλιστα έδειξε ότι ακόμη δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ, σκοράροντας το δεύτερο και νικητήριο τέρμα.
Ο Γιώργος Καραγκούνης παρέλαβε από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, το κύπελλο και αφού το ασπάστηκε, το σήκωσε ψηλά, μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια 60 χιλιάδων φιλάθλων στο Ολυμπιακό Στάδιο και τα βεγγαλικά να δημιουργούν μαγική ατμόσφαιρα κάνοντας τη νύχτα μέρα!
Ακολούθησε ο παραδοσιακός γύρος του θριάμβου από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, για να κλέισει η γιορτή με 20λεπτο αγώνα με τους «πράσινους» να επικρατούν 2-1 των «άσπρων», χάρη σε γκολ των Πετρόπουλου (2΄) και Σαραβάκου (10΄), ενώ ο Σισέ μείωσε για τους «άσπρους» στο 18ο λεπτό.

—-Περισσότερες φωτογραφίες από την πράσινη φιέστα ΕΔΩ

Μίμης Δομάζος, Δημήτρης Σαραβάκος, Κριστόφ Βαζέχα και άλλοι θρύλοι του παρελθόντος ήταν εκεί, ενώ ο Γάλλος Τζιμπρίλ Σισέ βραβεύθηκε από την “Adidas” για τα 23 τέρματα που έβαλε στην Σούπερ Λίγκα.
Ο Νίκος Πατέρας δήλωσε: «Είχαμε μία ωραία και συλλογική γιορτή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που στάθηκαν κοντά μας σε όλη τη διάρκεια φέτος, αλλά και σήμερα και τα καταφέραμε. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για να πάμε πολύ καλά στο μέλλον. Εγώ δεν είμαι της αυτοκρατορίας και της δυναστείας. Είμαι πραγματιστής. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει θεμέλια για να πετύχουμε στο μέλλον.» Όταν ρωτήθηκε για την επόμενη ημέρα, αρκέστηκε να απαντήσει: «Θα τη μάθετε στο Δ.Σ.»

Ο προπονητής Νίκος Νιόπλιας είπε: «Νομίζω ότι ήταν μία γιορτή του συλλόγου γενικά. Είτε είναι αυτοί οι μέτοχοι, ο πρόεδρος, οι προπονητές, οι παίκτες. Όλοι νομίζω ότι χάρηκαν αυτές τις στιγμές. Ολόκληρο το χρόνο δουλεύαμε για αυτές τις στιγμές. Μπορώ να πω ότι είναι ανεπανάληπτες για εμένα. Ήταν μία γιορτή πάρα πολύ οργανωμένη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.»

Παρών στη φιέστα ήταν και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Ηταν μία πανέμορφη γιορτή. Στο τέλος συγκινήθηκα με τα όσα έκανε η εξέδρα. Τελείωσε μία καταπληκτική χρονιά για την ομάδα μας και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλες. Η οργάνωση για τη νέα σαιζόν έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να φτιαχτεί μία σταθερή ομάδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα διοικητικά έχω την εντύπωση ότι δε θα υπάρχουν αλλαγές μετά από μία τόσο όμορφη χρονιά.»

Ο Σεμπαστιάν Λέτο κατέθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όλοι περιμέναμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές. Θα συνεχίσουμε τις γιορτές και τη νέα σεζόν.» Ο Κώστας Κατσουράνης πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε σκληρά όλη τη χρονιά και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Κάναμε αυτά που έπρεπε και πανηγυρίζουμε τους δύο τίτλους με τον κόσμο μας.»
Ο Σωτήρης Νίνης είπε πανευτυχής: «Ήταν μία μαγική στιγμή αυτή η γιορτή. Ελπίζω να έχουμε κι άλλες τέτοιες στο μέλλον.»

Τέλος, ο Νίκος Σπυρόπουλος επισήμανε: «Κάναμε τα δικά μας μαθήματα ιστορίας. Βρεθήκαμε δίπλα σε κάποιες μεγάλες μορφές του παρελθόντος. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρουμε να μείνουμε στην κορυφή.»

Οι αρχικές ενδεκάδες

Λευκοί: Οικονομόπουλος(14′ Τζόρβας, 24′ Γκαλίνοβιτς), Σισέ(21′ Σαλπιγγίδης), Δομάζος, Βύντρα(21′ Βονόρτας), Μαρίνος(21′ Σεϊταρίδης), Λέτο(21′ Κλέιτον), Σιμάο(21′ Μπίαρσμιρ), Ρότσα(21′ Ρουκάβινα), Λιβαθηνός(21′ Πατσιαβούρας), Αθανασόπουλος(21′ Δάρλας), Ζιλμπέρτο(21′ Μαραγκός)

Πράσινοι: Κωνσταντίνου(14’Καρνέζης, 24′ Βάντσικ)), Καραγκούνης(21′ Φυλακούρης, 30′ Νίνης), Σαριέγκι(21′ Γονιός), Σπυρόπουλος(21′ Γκάμπριελ), Καψής(21′ Χένρικσεν), Ζάετς(21′ Μαυρίδης), Αποστολάκης(21′ Ταράσης), Κατσουράνης(21′ Φρατζέσκος), Πετρόπουλος(21′ Νιόπλιας), Σαραβάκος(21′ Βαζέχα), Αντωνίου(21′ Χριστοδουλόπουλος)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LaebqcqdOUc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zz3i8_11VTM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w8OU6lBtalQ[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *