Αθλητικά

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 επί του Άρη

Γερά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλεϊ οφ παραμένει ο ΠΑΟΚ που νίκησε στο ντέρμπυ της Θεσσαλονίκης με 2-0 στην Τούμπα τον αγνώριστο Άρη και διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό με επτά βαθμούς.

Ίβιτς στο 26΄ και Σαβίνι στο 36΄ ήταν οι σκόρερς του «Δικέφαλου του βορρά» απέναντι στον Άρη που ουσιαστικά δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε ο αγώνας στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να επιτίθενται κατά κύματα στην περιοχή των «κιτρίνων» ενώ η ομάδα του Κούπερ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 3ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έδειξαν τις ορέξεις τους, όταν ο Γκαρσία επιχείρησε ν’ ανοίξει το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο μέρος την ώρα που ο ΠΑΟΚ, πρώτα από τον Βλάνταν Ίβιτς και εν συνεχεία από τον Ιταλό Σαβίνι «κλείδωνε» τη νίκη.

Το πρώτο γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Βιεϊρίνια, με εξαιρετικό πλασέ ο Ίβιτς διαμόρφωσε το 1-0. Στο 36ο λεπτό, ο Σορλέν έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Ίβιτς βρήκε με το κεφάλι την μπάλα και ήταν η σειρά του Σαβίνι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ιταλός πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έστειλε τους συμπαίκτες του στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα 2-0.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς ο ΠΑΟΚ ίσως να έκανε και οικονομία δυνάμεων (ενόψει του σημαντικού αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα) και έριξε «ταχύτητα» χωρίς πάντως να κινδυνεύσει σε καμμιά περίπτωση μιας και οι παίκτες του Άρη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την άμυνα των γηπεδούχων.
έκανε αυτό που έπρεπε στο δεύτερο μέρος, προφύλαξε την εστία του και ο κατώτερος των περιστάσεων Άρης δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε στο επόμενο 45αλεπτο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την ομάδα του Πειραιά στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τετάρτη (5/5, 21:15), αναμέτρηση ιδιαίτερης σημασίας ως προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς πλέον η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γίνεται δική τους υπόθεση. Στους 3 βαθμούς έμεινε ο Άρης, στους 2 η ΑΕΚ.

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Ίβιτς, Σαβίνι, Γκαρσία, Κοντρέρας, Φιλομένο – Νέτο, Νασούτι, Πρίττας, Λαμπριάκος

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (88΄ Μαλέζας), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (90+ Φωτάκης), Ιβιτς (61΄ Φιλομένο), Σαβίνι

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Φερνάντεζ, Αντού (67΄ Κόκε), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (57΄ Χαβίτο), Κάμπορα (82΄ Λαμπριάκος), Βανγκέλι, Πρίττας

Η βαθμολογία των πλέϊ οφ (σε 2 αγώνες)

1. Ολυμπιακός  7
. ΠΑΟΚ          7
3. Αρης           3
4. ΑΕΚ             2

Επεισόδια πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης

Ένταση, που οδήγησε σε ρίψη χημικών ουσιών, σημειώθηκε δύο ώρες πριν την έναρξη (21.15), της αναμέτρησης για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και του Άρη. Στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, ειδικότερα, αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών του ΠΑΟΚ, είχε συνέπεια τη χρησιμοποίηση δακρυγόνων όπλων από την Αστυνομία, ώστε να προσέλθουν ασφαλείς στο γήπεδο οι αποστολές των δύο ομάδων.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w_fhn9llADA[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *