Αθλητικά

2-1 ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ που διαμαρτύρεται…

Ζωντανός στη μάχη του «εισιτηρίου» για το Τσάμπιονς Λιγκ  παρέμεινε ο Ολυμπιακός που νίκησε για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέϊ οφ με 2-1 στο «Καραϊσκάκη» την ΑΕΚ η οποία απομακρύνεται αισθητά πια από το «όνειρο» της εξόδου στα προκριματικά της «χρυσοφόρας» διοργάνωσης μέσω των πλέϊ οφ.

Κακή η διαιτησία του Τριτσώνη, ακύρωσε κανονικό γκολ της ΑΕΚ στο 84΄, δεν έδωσε κανονικό πέναλτι στην “Ενωση” στο 26΄,  ενώ ελέγχεται για το πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος του Ολυμπιακού. Πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με τέσσερα χαμένα δοκάρια για τους γηπεδούχους και ένα για την ΑΕΚ. Ο Μέλμπεργκ στο 10΄ και ο Μαρέσκα στο 44΄ πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 21΄ για την ΑΕΚ ο Τζιμπούρ με πέναλτι. Ανακοίνωση-διαμαρτυρία για τη διαιτησία εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο για να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του και τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε μια ΑΕΚ που μέχρι να βρει τον ρυθμό της είχε δεχθεί ήδη γκολ στο 10ο λεπτό: Από κόρνερ του Ντάτολο και κεφαλιά του Μέλμπεργκ, η μπάλα βρήκε πρώτα το αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Σάχα (1-0).

Νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει άλλες δύο τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες απέναντι στην παραπαίουσα άμυνα της ΑΕΚ. Στο 6΄ το σουτ του Οσκαρ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σάχα, ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λούα Λούα. Ο Ντάρμπισιρ στο 9΄ βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ που είχαν.
Η ΑΕΚ ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στα καρέ του Ολυμπιακού. Στο 21ο λεπτό ο Καφές μπήκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ο διαιτητής Τριτσώνης καταλόγισε πέναλτι το μαρκάρισμα του Ζεβλάκοφ πάνω στον Καφέ, όμως φάνηκε ότι οι δύο παίκτες δεν είχαν έρθει σε επαφή.
Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιμπούρ ο οποίος «ξεγέλασε» τον Νικοπολίδη στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας των «ερυθρόλευκων» (1-1).
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σκόκο “γκρεμίστηκε” με αγκωνιά του Παπαδόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 32΄ είχαν νέο δοκάρι με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζεβλάκοφ.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος επιβραβεύτηκε με δεύτερο γκολ, με κεφαλιά του Μαρέσκα από ωραία σέντρα του Ραούλ Μπράβο, γράφοντας στο 44΄ το 2-1 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της χάνοντας σημαντικές και πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του Μπάγεβιτς που έκαναν σαφώς πιο επιθετική την νωχελική ως τότε ΑΕΚ.
Στο 55΄ ο Κώστας Μανωλάς μόνος του μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να πιάσει σωστά την κεφαλιά, ενώ στο 61΄ ήταν η σειρά του Τζιμπούρ να αποτύχει να σκοράρει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Κλασική ευκαιρία για την Ενωση στο 66΄ με τον Νέμεθ να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ κοντά, ενώ στο 69΄ η κεφαλιά του Ούγγρου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
Ο γκολκίπερ των “ερυθρόλευκων”, δύο λεπτά αργότερα γλύτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση όταν έπεσε με εντυπωσιακά ρεφλέξ στην γωνία του από κεφαλιά του Καφέ που σημάδεψε τα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Στο 77΄ ο Σάχα έσωσε την ΑΕΚ στο πλασέ του Λούα Λούα.
Ο Ολυμπιακός είχε και τέταρτο δοκάρι στο 80΄, μετά το πλασέ του Οσκαρ από πλάγια θέση. Στο 84΄ ο διαιτητής Τριτσώνης ακύρωσε κανονικό γκολ της ΑΕΚ που πέτυχε ο Μανωλάς ως επιθετικό φάουλ στον Νικοπολίδη. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έχασε τη μπάλα εντελώς μόνος του και ο αμυντικός της Ένωσης την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο, ο Αθηναίος διαιτητής έκανε σοβαρό λάθος και ακύρωσε κανονικό γκολ της ΑΕΚ που θα έφερνε το ματς στα ίσια!

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ζεβλάκοφ, Λούα Λούα, Μαρέσκα, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος – Μάκος, Νέμεθ, Λαγός, Καφές

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ (72΄ Λεντέσμα), Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντάτολο (86΄ Μήτρογλου), Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Λούα Λούα (+90΄ Λεονάρντο)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο (46΄ Μαντούκα), Χέρσι (56΄ Νέμεθ), Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μάκος (78΄ Λεονάρντο), Λαγός, Μανωλάς, Σκόκο

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία για τη διαιτησία εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ

Διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του αγώνα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα με τον Ολυμπιακό η ΠΑΕ ΑΕΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα της Κυριακής (2/5).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Όπως νωρίς έβγαλαν της ΑΕΚ εκτός πρωταθλήματος, έτσι νωρίς φροντίζουν να τη βγάλουν και εκτός play off. Κατά τα άλλα η Πολιτεία δεν “ασχολείται” με τη διαιτησία και η “παράγκα”-γκα καλά κρατεί. Τριτσώνηδες υπάρχουν πολλοί για να “διαχειριστούν” τα συμφέροντα και τα εκατομμύρια που διακυβέυονται. Ίσως έπρεπε να τάξουμε το πριμ νίκης σε άλλους… παίκτες.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Y2dpEfRiiE[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *