Αθλητικά

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός , 0-0 με την Άλκμααρ

Zevlakov_Alkmaar_OSFP_2009Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό που πήρε την ισοπαλία στην Ολλανδία από την Άλκμααρ με 0-0 για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα θέλει έναν βαθμό στον τελευταίο αγώνα με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε περίφημα ανασταλτικά απέναντι στους Ολλανδούς, ελάχιστες φορές κινδύνεψε η εστία του Νικοπολίδη, ενώ επιθετικά είχε τις ευκαιρίες να «τσιμπήσει» το τρίποντο της νίκης που δεν μπόρεσε ωστόσο να τις αξιοποιήσει. Εμπόδιο στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ο πολύ δυνατός αέρας που φυσούσε καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ έδωσαν ρεσιτάλ στο χώρο του κέντρου, έκλειναν διαδρόμους απέναντι στους κινητικούς και δραστήριους Ολλανδούς και συγχρόνως δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για επιθέσεις στην κόντρα, εκεί όπου με λίγη τύχη οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να σκοράρουν.
Σχεδόν αλάνθαστοι αμυντικά οι Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοφ, ενώ επιθετικά οι Ζαϊρί και Λεονάρντο έδιναν βοήθειες στον «φουνταριστό» Μήτρογλου που πάλευε ανάμεσα στους υψηλόσωμους αμυντικούς της Άλκμααρ.

Στο 19΄ από λάθος του Ρομέρο, ο Ντουντού έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε από πάσα του Μήτρογλου στον Ζαϊρί που από πλάγια επιχείρησε σουτ-βολίδα όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρομέρο.
Η Άλκμααρ στο 22΄ έδειξε για πρώτη φορά τα «δόντια» της. Από μακρινή πάσα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Λενς μπήκε «σφήνα» στην ερυθρόλευκη άμυνα, όπου μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού.
Οι παίκτες του Ζίκο πρέσαραν σωστά με ζώνη λίγο έξω από την περιοχή τους και δεν επέτρεπαν στους Ολλανδούς να βρίσκουν διαδρόμους προς τα καρέ του Νικοπολίδη.
Ντουντού, Μαρέσκα και Όσκαρ έκαναν πολύ καλή δουλειά στον χώρο του κέντρου, έκλειναν χώρους, έκλεβαν μπάλες και έβγαζαν τον Ολυμπιακό σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις.
Στο 29΄η Άλκμααρ άγγιξε το γκολ: Από λάθος απόκρουση του Ζεβλάκοφ στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών η μπάλα στρώθηκε στον Λενς που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε ξυστά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
Με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός  είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 32΄, όταν από ωραίο ελιγμό έξω από την περιοχή προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολλανδό τερματοφύλακα, την τελευταία στιγμή η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Άλκμααρ και έφυγε κόρνερ.
Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό με τις φάσεις να εξελίσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα μπροστά στις δύο εστίες, και στο 33΄ από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Λενς που ταλαιπώρησε την ερυθρόλευκη άμυνα στο πρώτο μέρος, στόπαρε ωραία την μπάλα και μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη έπιασε εκτός ισορροπίας το σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.
Στο 34΄ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν από γρήγορη αντεπίθεση ο ΄Όσκαρ άνοιξε πολύ ωραία στο Ζαϊρί που από ιδανική θέση, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή «σημάδεψε» τον Ρομέρο που εξουδετέρωσε σχετικά εύκολα τον διαγραφόμενο κίνδυνο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση της Άλκμααρ προς την εστία του Ολυμπιακού έγινε ακόμη μεγαλύτερη με τους Ολλανδούς να δημιουργούν ευκαιρίες στο 53΄στο 60΄και στο 62΄ όμως η πιο επικίνδυνη φάση έγινε στο 64΄όταν από σουτ του Βέρνμπλαμ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Ολυμπιακού και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Νικοπολίδης έδειξε την κλάση του και έγκαιρα έπεσε και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 84΄ από πολύ ωραία μπαλιά του Όσκαρ, ο Λεονάρντο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από πλάγια αριστερά, έπιασε πάνω στην κίνηση το δυνατό σουτ που απέκρουσε με υπερένταση ο Αργεντίνος τερματοφύλακας της Άλκμααρ.
Δύο λεπτά αργότερα από αντεπίθεση Γκαλίτσιος και Ντουντού άλλαξαν ωραία τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή ο Βραζιλιάνος του Ολυμπιακού έπιασε το σουτ που με πολλά φάλτσα και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια της Άλκμααρ.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ποκονιόλι, Σάαρς, Μορένο – Μήτρογλου, Μπράβο

ΑΛΚΜΑΑΡ (Ρόναλντ Κούμαν): Ρομέρο, Σβερτς, Μοϊζάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Λενς, Μέντες Ντα Σίλβα, Βέρνμπλουμ, Σάαρς (88΄ Μάρτενς), Χόλμαν (78΄ Αρι Περέιρα), Ντεμπελέ (Πέλε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί (90΄+ Πάντος), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Άρσεναλ – Σταντάρ Λιέγης 2-0

Την πρόκρισή της στη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρώτη στον 8ο όμιλο εξασφάλισε η Άρσεναλ, μετά τη νίκη της στο “Εμιρέιτς” επί της Σταντάρ Λιέγης με 2-0. Οι “κανονιέρηδες” από το πρώτο ημίχρονο εξασφάλισαν κιόλας τη νίκη, αφού η λήξη του πρώτου μέρους τους βρήκε προηγούμενους με 2-0 χάρις σε γκολ των Νασρί (35΄) και Ντενίλσον (45΄+). Στην επανάληψη η Αρσεναλ έκανε συντήρηση δυνάμεων μιας οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Αλμούνια.

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία)

Κόκκινη: 86΄ Καρσέλα

Κίτρινες: Φάμπρεγας – Μουλεμό, Μανγκαλά

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Φάμπρεγας, Βερμάελεν, Νασρί (60΄ Γουόλκοτ), Γκαλάς (46΄ Σιλβέστρ), Βέλα, Ντενίλσον (67΄ Ροζίτσκι), Σονγκ, Αρσάβιν, Εμπουέ, Γκιμπς.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Γκορέ, Φελίπε, Νταλμά (64΄ Τραορέ), Μποκανί (68΄ Σιριάκ), Μουλεμό, Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Βίτσελ, Καρσέλα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ (Σε 5 αγώνες)
Αρσεναλ         4-1-0   12-4 13  –Προκρίθηκε
Ολυμπιακός     2-1-2    3-5   7
———————————
Σταντάρ Λ.      1-1-2    6-6   4
Αλκμααρ         0-3-2    3-7   3

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *