Συναυλίες (Live)

Οι Ought live στην σκηνή του ΑΝ

Οι Ought έρχονται με φόρα και επαναστατικό μπρίο από τον Καναδά για να πυροδοτήσουν την σκηνή του ΑΝ με αυτό το αναθεματισμένο και παθιασμένο πνεύμα που κουβαλάει γνώριμες post-punk και indie επιρροές χωρίς να φοβάται να τρέξει σε νέους, περιπετειώδεις δρόμους «που ίσως και να μην οδηγούν πουθενά», όπως θα έλεγαν και οι Talking Heads.

Ο proto-punk ρομαντισμός των Modern Lovers, η νευρική μελωδικότητα των Feelies, η διακριτική πολυπλοκότητα των Richard Hell and The Voidoids, οι διεγερτικές δόσεις funk μέσα στον πολιτικό θυμό των Gang of Four και των Fugazi, η φασαριόζικη ονειροπόληση των πρώιμων Sonic Youth είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που διακρίνει κανείς στον ήχο των Ought χωρίς ποτέ όμως να μπορεί να προβλέψει πως θα αναδιαμορφωθούν και που θα καταλήξουν.

Τα πύρινα λυρικά παραληρήματα του τραγουδιστή/κιθαρίστα, Tim Darcy, (πρώην Beeler) θυμίζουν κάποιον γνωστό-άγνωστο μανιακό, beat ιεροκήρυκα που σαν μπάσταρδος απόγονος του Mark E. Smith αποδοκιμάζει με κοφτερή γλώσσα την απάθεια του σύγχρονου κόσμου αλλά ταυτόχρονα εξυμνεί την αξία των κοινότυπων στιγμών της καθημερινότητας.

Οι Matt May (πλήκτρα), Ben Stidworthy (μπάσο), Tim Keen (τύμπανα, βιολί) ακολουθούν επιδέξια τις ρητορικές ακροβασίες του πότε με απειλητικά αργούς και πότε με θριαμβευτικά ξεσηκωτικούς ρυθμούς.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ώρες: 21:00
An club, Εξάρχεια
Σολωμού 13-15
Τηλ: 210 3305056

Εισιτήρια: Η προπώληση ξεκινάει στα 14€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 17€. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20€.  Διάθεση: στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *