Κόσμος

Πρόβλημα στην πρόσβαση Internet στο Ιράν ενόψει διαδηλώσεων

Όπως ανακοίνωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Ιράν, οι συνδέσεις με το Internet θα παραμείνουν αργές στην χώρα έως και τα τέλη αυτής της εβδομάδας, λόγω προβλημάτων στην υποδομή. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Ιράν, Reza Taghipour, “το πρόβλημα με τις αργές συνδέσεις στο Internet την τελευταία εβδομάδα, οφείλεται στο ότι έχει υποστεί ζημιά το δίκτυο των οπτικών ινών μας. Το πρόβλημα θα διορθωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα” (μια εβδομάδα στο Ιράν αρχίζει το Σάββατο και τελειώνει την Παρασκευή).

Όπως τόνισε, το υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο και συνδέει το λιμάνι του Jask με την Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τα διερχόμενα πλοία. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν προβλήματα και με την αποστολή και ληψή SMS μηνυμάτων, πρόβλημα που οφείλεται, όπως είπε, σε “αλλαγή του λογισμικού”.

Και όλα αυτά μόλις λίγες μέρες πριν από οργανωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος του Προέδρου Mahmoud Ahmadinejad. Πολέμιοι του Ahmadinejad χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία για οργάνωση τέτοιων συγκεντρώσεων. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα επετείου της Ισλαμικής επανάστασης στην χώρα, οπότε και θα υπάρξουν πολλές διαμαρτυρίες κοντά στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το κράτος. Οι “πολέμιοι” του καθεστώτος θεωρούν πως υπήρξε νοθεία κατά την επανεκλογή του Προέδρου τον περασμένο Ιούνιο.

Λίγες ημέρες πριν από αυτές τις διαμαρτυρίες, οι συνδέσεις με το Διαδίκτυο παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα, ενώ υπήρξε και διακοπή στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Παρόμοια “προβλήματα” είχαν υπάρξει και πάλι πριν από δύο μήνες, πάλι πριν από προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή: TECHGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *