Αθλητικά

Νίκησε και τον Ηρακλή η ΑΕΚ

AEK_Iraklis_2009

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η ΑΕΚ που νίκησε δίκαια 1-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική με σκόρερ τον Καφέ ενώ έχασε και πέναλτι με τον Μπλάνκο στο 20΄ απέναντι στην ομάδα του Προτάσοφ που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 54΄ λόγω αποβολής του Σκόκο. Η «Ενωση» που άρεσε και μετά την αποβολή του Σκόκο, όχι μόνο δεν κλείστηκε στην άμυνα για να διαφυλάξει το 1-0 αλλά απείλησε και με άλλο γκολ τον «γηραιό» δείχνοντας σαφή σημάδια αγωνιστικής σοβαρότητας και πειθαρχίας.

«Φουριόζα» μπήκε η ομάδα του Μπάγεβιτς στο πρώτο ημίχρονο με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και το κατάφερε μόλις στο 14΄με σκόρερ τον δραστήριο Καφέ, ύστερα από κόρνερ του Λεονάρντο και κεφαλιά του μέσου της ΑΕΚ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα για την ομάδα του.
Έξι λεπτά αργότερα η «Ενωση» είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με πέναλτι που κέρδισε ο Καφές και εκτέλεσε ο Μπλάνκο, όμως ο Κοβαλέφκσι έπεσε σωστά στη γωνία του και κράτησε το 1-0.

Πανέμορφη φάση αυτή του 29΄όταν ο Ντίκα του Ηρακλή με πολύ ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ. Στο 43΄ ο Μπλάνκο από πολύ καλή θέση δεν αξιοποίησε την έξυπνη πάσα του Νέμεθ κι έτσι παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου το 1-0.

Ο Σκόκο με μια επιπόλαια ενέργεια άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες όταν στο 55΄ κλότσησε εκνευρισμένος την μπάλα μπροστά στον διαιτητή ύστερα από φάουλ που υπέδειξε ο Ντάκος. Ο διαιτητής του αγώνα του έδειξε την κίτρινη κάρτα που ήταν η 2η και ή ΑΕΚ στο υπόλοιπο του αγώνα υποχρεώθηκε να παίζει με λιγότερο παίκτη. Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και με μια επιπόλαιη ενέργεια, ο Σκόκο υποχρέωσε την ομάδα του να συνεχίσει με δέκα παίκτες. Η αποβολή αυτή «έριξε» κάπως το ρυθμό της ΑΕΚ όχι όμως και τη διάθεση των παικτών του Μπάγεβιτς που έκλεισαν έξυπνα τους διαδρόμους προς την εστία του Σάχα, ενώ βγήκε με αξιώσεις για ένα ακόμη γκολ.

Στο 82΄ αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα και ο Παπαζαχαρίας και οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες τον αγώνα.

Ο Ηρακλής έχασε σημαντική ευκαιρία στο 89΄με σουτ Μπόσνιακ που σταμάτησε σωτήρια για την ομάδα του ο σταθερότατος Σάχα.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης)

Κόκκινες: Σκόκο (54΄, 2η κίτρινη) – Παπαζαχαρίας (82΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Καφές, Μαϊστόροβιτς, Σκόκο, Χουανφράν – Ιάκομπ, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Χουανφράν, Καφές, Νέμεθ (51΄ Γκερέρο), Μάκος, Σκόκο, Λεονάρντο (66΄ Μαντούκα), Μπλάνκο (81΄ Γιάχιτς).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος (70΄ Βούτσιας), Γιαννούλης, Κατσαμπής (31΄ λ. τρ. Παπαζαχαρίας), Λέκι, Παπαστεριανός, Ντιέ (58΄ Μπόσνιακ), Τουμά, Επστάιν, Nτίκα, Ιάκομπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *