Αθλητικά

Με ισοπαλία ξεκίνησε το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό

Με το αριστερό μπήκε ο Παναθηναϊκός στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη στο άδειο από κόσμο Απ. Νικολαΐδης. Ο Πετρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 9′ και στο 52′ ο Ελινγκτον με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το γρήγορο γκολ που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 9′ από “στημένη φάση”. Ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ και ο Πετρόπουλος με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-0 έχασε ο Γκοβού στο 33′, όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Πετρόπουλου έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα άουτ. Καλό σουτ του Ελινγκτον στο 36′, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η καλύτερη στιγμή της Ξάνθης στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 40′. Μετά από ατομική προσπάθεια του Κατόνγκο, ο οποίος πέρασε τρεις παίκτες, και γύρισμα στον Στρμπα, το σουτ του Σλοβάκου μέσα από την περιοχή έδιωξε με τα πόδια ο Σεϊταρίδης. Στην αντεπίθεση, ο Νίνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Γκοβού δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 52′ έφτασε στην ισοφάριση με το σουτ του Ελινγκτον μέσα από την περιοχή 1-1, μετά την αδράνεια του κεντρικού αμυντικού διδύμου των “πρασίνων”, Μπουμσόνγκ-Καντέ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 73′, με τον Γκοβού να πιανει την κεφαλιά αμαρκάριστος και τον Γκσπούρνινγκ να μπλοκάρει εύκολα. Στις καθυστερήσεις (90’+) ο Σταθάκης λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά το γύρισμα του Γκοβού.

Κίτρινες: Λέτο – Πόι, Στρμπα, Μπούγκα

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (86΄ Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75΄ Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (70΄ Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89΄ Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82΄ Μπούγκα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *