Κόσμος

Το δριμύτερο κύμα κακοκαιρίας από το 1951, αντιμετωπίζει η Βρετανία

Τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων τριάντα χρόνων βιώνει η Βρετανία. Εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν και χάος παρατηρείται στις μεταφορές, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και του υψηλού ψύχους. Στη Δανία ο συνδυασμός πάγου και χιονιού προκαλεί τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην Ιαπωνία, 30 αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στο χιόνι. Στην Κίνα, την Τρίτη έπεσε το περισσότερο χιόνι σε μία ημέρα από το 1951 Και στην Βραζιλία, εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων, μία γέφυρα κατέρρευσε και 12 άνθρωποι αγνοούνται.

Το δριμύτερο κύμα κακοκαιρίας από το 1951, αντιμετωπίζει η Βρετανία. Πυκνό χιόνι που φθάνει και τα 40 εκατοστά πέφτει αδιάκοπα από τη Σκωτία μέχρι και τη νότια Αγγλία. Οι αρκτικές συνθήκες που επικρατούν, έχουν παραλύσει τις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές. Τα αεροδρόμια του Κάτγουϊκ, του Λούτον, του Μπρίστολ και του Μπέρμιγχαμ, παραμένουν κλειστά. Ακυρώσεις πτήσεων ή μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στους αερολιμένες της Γλασκώβης, του Σαουθάμπτον, ακόμη και στο Χίθροου στο Λονδίνο.

Περισσότεροι από εκατό άνδρες καθαρίζουν τα μονοπάτια. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν από το χιόνι σε αυτοκινητοδρόμους. Εξαιτίας του πάγου στο οδόστρωμα, σημειώθηκε μεγάλος αριθμός ατυχημάτων. Ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν δύο φορτηγά συγκρούστηκαν κοντά στο Μάντσεστερ. Διαχειριζόμαστε την επείγουσα και δύσκολη κατάσταση η οποία προφανώς είναι προτεραιότητα υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τεράστια προβλήματα σημειώνονται και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_WsBpK74OvQ[/youtube]

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά στη Σκωτία και στη βόρεια Αγγλία.

Στη Δανία, ο συνδυασμός πάγου και χιονιού έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες. Αρκετοί δρόμοι έκλεισαν. Μαγαζιά και επιχειρήσεις δεν άνοιξαν. Είναι πάρα πολύ το χιόνι. Άνθρωποι μπορεί να τραυματιστούν.

Στο Χοκάϊντο της Ιαπωνίας, περισσότερα από τριάντα αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν σε αυτοκινητόδρομο, καθώς το χιόνι έφθασε ακόμη και τα 77 εκατοστά. Οι εκατόν δέκα επιβάτες τους, χρειάστηκε να περπατήσουν μέχρι την κοντινότερη πόλη.

Τα χειρότερα φαίνεται πως πέρασαν για την Κίνα. Μετά από ένα διήμερο σφοδρής χιονόπτωσης, ο καιρός επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και άνθρωποι και ζώα απολαμβάνουν το χιονισμένο τοπίο.

Διαφορετικό το σκηνικό στη Βραζιλία. Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τα νότια της χώρας, μια γέφυρα κατέρρευσε και δώδεκα άτομα που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν επάνω σε αυτή, αγνοούνται.

Πηγή:http://www.ert.gr, Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *