Επικαιρότητα

Καταγγελίες για 80 τροπολογίες – ρουσφέτια στη Βουλή από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τα γνωστά κυβερνητικά «ρουσφέτια» της ύστατης προεκλογικής ώρας ακόμη και στην καταρρέουσα Ελλάδα,  καταγγέλλουν ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ την ύπαρξή τους ως πρόθεση επιβεβαιώνει στις σημερινές του δηλώσεις και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Καψής, λέγοντας ότι δεν θα κατατεθεί καμία τροπολογία, χωρίς πρώτα να περάσει για έλεγχο από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, με εντολή του ίδιου του κ. Παπαδήμου. Πάντως το MEGA  αποκάλυψε ότι πάνω από 80 τέτοιες τροπολογίες κατατέθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ ή από κοινού! Στόχος, ακόμη και εάν δεν ψηφιστούν οι τροπολογίες, οι βουλευτές να επικαλεστούν στους ψηφοφόρους ότι «φρόντισαν» για την περίπτωσή τους…

«Μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι μερικές από τις κύριες πληγές που έχουν φέρει την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα, είναι τα ρουσφέτια με τροπολογίες της 12ης νυκτερινής, των τελευταίων ημερών, πριν κλείσει η Βουλή», κατήγγειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης και κατέληξε λέγοντας : «Πρόκειται για κομματική ασέλγεια στην ψυχορραγούσα Ελλάδα».

«Το όργιο υπουργικών και βουλευτικών ρουσφετιών και τροπολογιών την τελευταία στιγμή, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων γελοιοποιεί το Κοινοβούλιο και πρέπει να σταματήσει αμέσως» κατήγγειλε επίσης ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «όσο συνεχίζεται, έχουν τεράστια ευθύνη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός»

«Βροχή των τροπολογιών» κατήγγειλε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκ μέρους τηςΔημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε: «Ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να παρέμβει πάραυτα, ώστε στο κλείσιμό της η Βουλή των Ελλήνων να μη ζήσει ένα 10ήμερο πρωτοφανούς φαυλότητας και περαιτέρω απαξίωσής της, με τις πάσης φύσεως τροπολογίες για ποικίλα συμφέροντα, που προωθούνται από υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.»

Τι ρουσφέτια ζητούν

 Όπως μετέδωσε το MEGA, οι τροπολογίες ξεπερνούν τις 80,  μεταξύ των οποίων:

-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς ζητεί να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από το Ενιαίο Μισθολόγιο.

-Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης ζητά  το διορισμό στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς των αθλητών που διακρίνονται σε Παγκόσμιους Αγώνες, πέραν των Ολυμπιακών.

-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος ζητά οι διακριθέντες αθλητές να εισάγονται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άνευ εξετάσεων.

-Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνη Φαρμάκη ζητά να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο η τιμή εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ και να αυξηθεί στα μεγάλα από 6 στα 12 ευρώ.

– Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ζητά οι πρώην πρόεδροι και οι διατελέσαντες διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας να μπορούν μετά την αποχώρηση από τις θέσεις τους, να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι.

-Οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός , Ζωίδης και Κυκλάδων Ρήγας, ζητούν να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του Δημοσίου με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή άλλων φορέων για ακίνητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και όσες δικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί, να μην εκτελεστούν.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βρεττός και Ασπραδάκης και της ΝΔ  Καντερς,  προτείνουν από κοινού τη διευθέτηση αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού.

Οι  βουλευτές Χίου της ΝΔ, Μουσουρούλης   και ΠΑΣΟΚ, Τσουρή   ζητούν το ακίνητο του ΕΟΤ Ξενία «Bella Vista» να δοθεί στον Δήμο Χίου

-Ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ   Ζωίδης, ζητά να μετατραπεί η δημοτική επιχείρηση αστικών συγκοινωνιών σε ανώνυμη εταιρεία.

[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *