Αθλητικά

Μεγάλη νίκη της Λάρισας επί της ΑΕΚ, με 1-0

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Λάρισα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας δίκαια με 1-0 επί της ΑΕΚ στο Αλκαζάρ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή της στην κατηγορία και συγχρόνως «έσπασε» το αήττητο της ομάδας του Μπάγεβιτς μέσα στο 2010. Το μοναδικό τέρμα πέτυχε ο εξαιρετικός Μπλάζεκ στο 55΄της αναμέτρησης.
Η Λάρισα ήταν ανώτερη καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.
Η Λάρισα ήταν …ορμητική σαν τον Πηνειό από το ξεκίνημα του αγώνα υποχρεώνοντας την ΑΕΚ σε παθητικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έχασαν τρεις (!) κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ: Μόλις στο πρώτο λεπτό από σέντρα του Βενετίδη ο Κουζέν έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ στο 6΄ ο «δαιμόνιος» Τσέχος Μπλάζεκ αφού «χόρεψε» την παραπαίουσα άμυνα της ΑΕΚ σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα τράνταξε στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό από σέντρα του Βελάσκο η μπάλα έφτασε στον Κουζέν  οποίος έπιασε την κεφαλιά που υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Σάχα.
Η Λάρισα συνέχισε να «σφυροκοπεί» τα καρέ της ΑΕΚ με άλλες δύο ευκαιρίες με τον Μετίν αρχικά στο 19΄ και στο 20΄ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τους γηπεδούχους.
Από το 25΄ και μετά η ΑΕΚ ισορρόπησε κάπως το ματς χωρίς πάντως να μπορέσει να απειλήσει σοβαρά την εστία του Βιέρα.
Απτόητη μπήκε η Λάρισα και στο β΄ ημίχρονο, όπου στο 55΄επιβραβεύτηκε η καθολική υπεροχή της: Ο Μπλάζεκ πήρε την μπάλα από τον Τουάμα και μέσα από την περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Σάχα μέσα σε πανδαιμόνιο επευφημιών στις κερκίδες (1-0). Μάλιστα λίγο έλειψε στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λάρισα και πάλι στον Μπλάζεκ να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως υπό την πίεση του Καράμπελα σούταρε άουτ. Δεκατρία λεπτά αργότερα η Λάρισα έχασε τον Μπλάζεκ λόγω τραυματισμού, όμως συνέχισε στο ίδιο τέμπο χάνοντας στο 82΄ απίστευτη διπλή ευκαιρία πρώτα με εξ΄επαφής καρφωτή κεφαλιά του Ιγκλέσιας και στη συνέχεια της φάσης με δυνατό σουτ του Ρομέου που εξουδετέρωσε με εντυπωσιακά ρεφλέξ ο Σάχα.
Νωρίτερα η ΑΕΚ έχασε τη μοναδική σημαντική ευκαιρία της στον αγώνα με σουτ του Μπλάνκο που έφυγε άουτ.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης του αγώνα βρήκε τους παίκτες της Λάρισας να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που προβλημάτισε με την απόδοσή της και είχε να χάσει από την 15η αγωνιστική.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθήνας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπλάζεκ, Νταμπίζας, Ρομέου – Αραούχο, Γιάχιτς, Σκόκο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Κατσιαρός, Βενετίδης (50′ Τουάμα), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης, Μετίν (80′ Ιγκλέσιας), Βελάσκο, Ρομέου, Κουζέν, Μπλάζεκ (68′ Σκάτσελ).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Μάκος (77′ Λεονάρντο), Καφές, Μαντούκα (62′ Χέρσι), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ (66′ Νέμεθ).

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=StnYVR3juD0[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *