Αθλητικά

Ευρωλίγκα: Νέα ήττα του Ολυμπιακού, 80-70 με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

Τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 80-70 από τη Ρεάλ στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε» της Μαδρίτης και πλέον το έργο τους για πρόκριση στους «8» δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Η ισπανική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της και βρίσκεται στην κορυφή του 6ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 45-35, 62-53, 80-70

Η λέξη εφιαλτικό είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς. Τρία διαδοχικά τρίποντα των Μπούλοκ, Τουντσερί και Μουμπρού «έγραψαν» το 9-0 στα πρώτα δυόμισι λεπτά κι ένα ακόμα -πάλι από τον Μουμπρού- διαμόρφωσε το 18-4 στα μισά της πρώτης περιόδου. Αλλά κι όταν οι Ισπανοί άρχισαν να χάνουν κάποια σουτ, είχαν το εύκολο επιθετικό ριμπάουντ, ωσεί… παρόντος του Μαρκ Τζάκσον, και έφτασαν στο +15 (29-14), με την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παράτησαν το παιχνίδι, βελτίωσαν την άμυνά τους και με οκτώ αναπάντητους πόντους μείωσαν σε 38-33 στο 18΄, με τον Κουίντελ Γουντς και τους ψηλούς (Μαυροκεφαλίδη, Τσακαλίδη) να δίνουν λύσεις στην επίθεση. Ομως, η… κατάρα των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ «χτύπησε» ξανά τους Πειραιώτες, που είδαν τους Σέκουλιτς και Ρέγες να ανανεώνουν τρεις επιθέσεις της Ρεάλ στο τελευταίο λεπτό και τον Τουντσερί με τρίποντο στην εκπνοή να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου σε 45-35.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να μειώσει γρήγορα τη διαφορά, αν ήθελε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη ένα ξέσπασμα στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν με δύο τρίποντα του Σμιθ κι ένα του Τουντσερί ξέφυγαν με 58-43. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ισορρόπησαν την κατάσταση στα ριμπάουντ, κερδίζοντας και αυτοί πολλά επιθετικά, περιόρισαν την παραγωγικότητα της Ρεάλ και μείωσαν σε 71-65 (36΄) και 72-67, δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη. Ομως, ένα λάθος του Τζάκσον (είχε προηγηθεί φάουλ σε βάρος του Αμερικανού) και δύο αντιαθλητικά φάουλ που χρέωσαν οι διαιτητές στους Γουντς και Τεόντοσιτς δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να φτάσει σε απόσταση «αναπνοής» και ο Μπούλοκ με τρίποντο δύο λεπτά πριν τη λήξη (77-67) «σφράγισε» τη νίκη της Ρεάλ.

Διαιτητές: Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Σουτούλοβιτς (Σερβία), Σαμπόν (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοάν Πλάθα): Πελεκάνος 7 (1), Σμιθ 13 (3), Σέκουλιτς 6, Ρέγες 8, Μουμπρού 16 (2), Ερβέλ, Ιτούρμπε 3 (1), Τουντσερί 9 (3), Μπούλοκ 14 (3), Γιουλ, Λόπεθ 4 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 3, Γουντς 11 (1), Σεϊμπούτις, Τσακαλίδης 6, Γκριρ 15 (1), Μαυροκεφαλίδης 9, Βασιλόπουλος 10 (1), Πρίντεζης, Τεόντοσιτς 5 (1), Τζάκσον 11

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *