Αθλητικά

3-0 έχασε η ΑΕΚ από την Χετάφε και αποκλείστηκε

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Χετάφε (α΄ αγώνας 1-1) στην Ισπανία, στη ρεβάνς της φάσης των «32» του Κυπέλλου UEFA, και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκρανέρο στο 45΄, ο ίδιος παίκτης κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Κόντρα πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 82΄, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπραούλιο στο 84΄.
Η επιλογή του Κωστένογλου να ξεκινήσει τον αγώνα με μόνο έναν επιθετικό (Καλόν) δεν «βγήκε» στην ΑΕΚ, που με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, κλείστηκε στα «καρέ» της σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, μπορούσε να να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και -τουλάχιστον- να «βγάλει» το ημίχρονο, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με κορυφαία αυτή τη 33ου λεπτού, όταν ο Γκρανέρο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μορέτο, αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Ο άσος της Χετάφε, όμως, ήταν αποφασισμένος να πάρει τη «ρεβάνς» κι αυτό συνέβη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν μετά από σέντρα του Πάμπλο Ερνάντεθ «έγραψε» με κεφαλιά το 1-0. Ενα γκολ σε καθοριστικό χρονικό σημείο, που άλλαζε εντελώς τη μορφή του αγώνα στα υπόλοιπα 45 λεπτά του.

Η τακτική της ΑΕΚ δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ήταν προφανές πως ο Νίκος Κωστένογλου ήθελε να «κυνηγήσει» το γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του στο τελευταίο 20λεπτο. Πράγματι, στο 65΄ ο Καφές έδωσε τη θέση του στον Ισμαέλ Μπλάνκο και η Ενωση αγωνίστηκε με δύο επιθετικούς. Ομως, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Ουστάρι. Οι όποιες ελπίδες της ΑΕΚ, εξανεμίστηκαν στο 82΄, όταν ο Γκρανέρο με απευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι από τον Ενσαλίβα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Κοσμίν Κόντρα, γράφοντας τον επίλογο στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον πια, οι «κίτρινοι» δέχθηκαν και τρίτο γκολ, από τον Μπραούλιο στο 84΄.

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Σελεστίνι – Ενσαλίβα, Αρουαμπαρένα

Οι συνθέσεις:

ΧΕΤΑΦΕ (Μίκαελ Λάουντρουπ): Ουστάρι, Κόντρα, Μπελενγκέρ, Μάριο, Λιχτ, Γκρανέρο, Σελεστίνι (69΄ Κασκέρο), Ντε Λα Ρεντ, Πάμπλο Ερνάντεθ (78΄ Κορτές), Αλμπίν (59΄ Ούτσε), Μπραούλιο

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Ενσαλίβα, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές (65΄ Μπλάνκο), Λαγός (57΄ Μαντούκα), Ράμος, Ριβάλντο, Καλόν (72΄ Λυμπερόπουλος)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *