Επικαιρότητα

Τραγωδία με οκτώ νεκρούς μετανάστες έξω από τη Μυτιλήνη

mYTILINI_LATHROMETANASTESΤραγωδία το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα στη Μυτιλήνη με 8 νεκρούς μετανάστες, πέντε παιδιά και τρεις γυναίκες, όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε 18 άτομα, προσέκρουσε στα βράχια της ακτής και οι επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα. Σκάφη του Λιμενικού που έφτασαν στην περιοχή περισυνέλεξαν τις οκτώ σορούς, ενώ ανέσυραν σώους εννέα μετανάστες και τον 20χρονο Τούρκο διακινητή τους, ο οποίος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.”Είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος απελπισμένων φτωχών μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν τρόπο επιβίωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Εν τω μεταξύ εντοπίστηκαν και άλλοι λαθρομετανάστες σε βραχονησίδα έξω από την Ανάφη, ενώ σε μια άλλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης λαθρομεταναστών κοντά στο Φαρμακονήσι, οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ παρενόχλησαν το ελληνικό ελικόπτερο Σούπερ Πούμα που συμμετείχε.

Εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας στους άνδρες του Λιμενικού σώματος σε εκδήλωση για την 28ης Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΚΚΕ

“Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη και οργή για τον φρικτό θάνατο που βρήκαν τρία παιδιά και πέντε γυναίκες, μετανάστες από το Αφγανιστάν, στα νερά της Μυτιλήνης. Είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος απελπισμένων φτωχών μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν τρόπο επιβίωσης. Για το έγκλημα δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι, αλλά πρωτίστως η πολιτική της μηδενικής ανοχής της ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της που την εφαρμόζουν.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει την πολιτική της επιλεκτικής εισδοχής μεταναστών και τα βάρβαρα απάνθρωπα μέτρα φυλάκισης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και επαναπροώθησής τους, στα οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Για τη μετανάστευση δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Ευθύνονται οι κρατικοί και διακρατικοί οργανισμοί των μονοπωλίων που ληστεύουν τις χώρες τους, εξαπολύουν πολέμους, έχουν στρατούς Κατοχής. Δεν ευθύνονται οι μετανάστες για την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που χρησιμοποιεί και αξιοποιεί για την αύξηση της κερδοφορίας και τους παράνομους μετανάστες.

Οι μετανάστες στη χώρα μας πρέπει να διευκολυνθούν να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν και να νομιμοποιηθούν όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας. Αυτό δεν το επιβάλλει μόνο η ανθρωπιστική ηθική αλλά και η εργατική διεθνιστική αλληλεγγύη.

Την επιχείρηση ελληνικού Σουπερ Πούμα να εντοπίσει λαθρομετανάστες κοντά στο Φαρμακονήσι, χθες τη νύχτα, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν Τούρκοι, παρεμβαίνοντας στη συχνότητα του ασύρματου του ελικοπτέρου”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *