cinema

Mamma Mia:Πρεμιέρα στο Λονδίνο αύριο και στην Αθήνα

Λίγα 24ωρα πριν την ελληνική πρεμιέρα, το μιούζικαλ των Abba, “Mamma Mia”, έφερε πνοή και χρώμα Αιγαίου, στην καρδιά του Λονδίνου. Για χάρη του, η πολύβουη Λέστερ Σκουερ, όπου δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, ντύθηκε “ελληνικό νησί”. Με κατάφορτες λεμονιές κι ένα παραδοσιακό εκκλησάκι λουσμένο σε φως καλοκαιρινό για σκηνικό, οι Μέριλ Στριπ, Πιρς Μπροσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ και Τζούλι Γουόλτερς -άρτι αφιχθέντες εξ Αθηνών, όπου βρέθηκαν για την προώθηση της ταινίας- διέσχισαν το γαλάζιο, αντί για κόκκινο, χαλί, χαιρετώντας τους συγκεντρωμένους θαυμαστές τους, που τους καλωσόριζαν κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Η Μέριλ Στριπ δεν σταματούσε να υπογράφει αυτόγραφα, ενώ όλοι είχαν να πουν για το πόσο σκληρά δούλεψαν αλλά και πόσο διασκέδασαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και το Πήλιο.

Παρόντες και τρία μέλη των Abba, οι Μπγιορν Ούλβεους, Άννι-Φριντ Λίνγκσταντ και ο Μπενι Αντερσον, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στη συμπαραγωγή του κινηματογραφικού μιούζικαλ μαζί με ποιον άλλον, τον Τομ Χανκς, φυσικά και την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του, Ριτα Γουίλσον.

Ο Αντερσον έσπευσε να απαντήσει αρνητικά στο ενδεχόμενο της επανένωσης του ιστορικού ντισκο κουαρτέτου , όμως είπε πως ο ίδιος κάτι ετοιμάζει για το προσεχές μέλλον .

Όσο για τον Χανκς προσπαθούσε επί ώρα να αποφασίσει ποιο θεωρεί το πιο αγαπημένο του τραγούδι των Abba προτού καταλήξει στο Ring Ring.

Αλλά γιατί να διαλέξει, αφού όλα τα all time classic hits των Σουηδών Abba ακούγονται στην ταινία, την οποία ήδη έχουν παρακολουθήσει στη θεατρική της εκδοχή περί τα 30 εκατομμύρια θεατές.

Η ιστορία μας μεταφέρει σε ένα ειδυλλιακό ελληνικό νησί, όπου η 20χρονη Σοφι Σέρινταν ετοιμάζεται να παντρευτεί τον εξίσου νεαρό της Σκάι, παρά τις διακριτικές αντιρρήσεις της Ντόνα, της πάλαι ποτέ party animal και disco diva μητέρας της, η οποία πλέον ζει μια ήσυχη ζωή διευθύνοντας μια πανσιόν. Η Σοφι, την οποία υποδύεται η Αμάντα Σέιφριντ, έχει μια κρυφή επιθυμία να μάθει ποιος είναι ο πατέρας της. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: σύμφωνα με το ημερολόγιο της μητέρας της, την εποχή που έγινε η σύλληψή υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της, άρα τρεις πιθανοί μπαμπάδες… Και ποιος καλύτερος τρόπος για να μάθει την αλήθεια από το να τους καλέσει στο γάμο;

Τα υπόλοιπα ευτράπελα, επί της μεγάλης οθόνης. Η ταινία θα κάνει το ποδαρικό της από τις ελληνικές αίθουσες όπου θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 3 Ιουλίου, ενώ η Βρετανία θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι τις 10 του μηνός.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *