cinema

«Χαραγμένες Ζωές» ταινία-ντοκουμέντο για τη δημοκρατία και το φασισμό στη σημερινή Ελλάδα

crossed_lifes

Μια νέα ταινία-ντοκουμέντο για τη δημοκρατία και το φασισμό στη σημερινή Ελλάδα, κάνει πρεμιέρα, την προσεχή Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τις «Χαραγμένες Ζωές» του Σπύρου Τέσκου που ακολουθεί την πορεία ζωής δύο αντρών: του Γιώργου Κρόκου που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944 και του Δημήτρη Χριστούλα που στις 4/4/2012 προβαίνει σε μια βαθύτατα πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μέσα από τις ζωές των δύο αυτών αντρών, μας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουμε τη σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και τις οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσε το Γ’ Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναζητώντας κοινές πρακτικές και επιδιώξεις, πέρα και πίσω από το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μέσα λοιπόν από τα ιστορικά γεγονότα, ανακαλύπτουμε ότι κάποιοι πολιτικοί μηχανισμοί, εκμεταλλευόμενοι ή και δημιουργώντας μια κρίση στην οικονομία, έχουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν να πετύχουν κρυφά σχέδια και στόχους , τους οποίους νομίσαμε ότι αποτελούσαν μακρινό παρελθόν για την ανθρωπότητα, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία είναι τόσο επίκαιρη αλλά και τόσο διαχρονική, καθώς ιστορικοί, οικονομικοί αναλυτές, αλλά κυρίως τα πρόσωπα και τα γεγονότα του σημερινού δράματος αποδεικνύουν ότι τα ίδια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που χρηματοδότησαν τον Κάιζερ και τον Χίτλερ παραμένουν σε καίριες θέσεις.

[vimeo]http://vimeo.com/69813578[/vimeo]

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ – ΙΑΣΩΝΑΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ: ΡΟΖΑΝΝΑ ΜΠΑΓΙΑ-ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΥ
ΜΙΞΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ
ΗΧΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΣΑΒΙΝΑ ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ
ΜΟΝΤΑΖ : ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ ΜΙΞΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΚΛΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: massive productions – ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ – ΑΠ. ΚΟΚΛΑΣ – ΣΑΒ. ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ – Κ. ΓΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *