Αθλητικά

Με αμφισβητούμενο πέναλτι ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Άρη

Με το τρίποντο της νίκης «απέδρασε» ο Παναθηναϊκός από το κατάμεστο «Βικελίδης», καθώς η ομάδα του Νιόπλια νίκησε με 1-0 τον Άρη για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με ένα γκολ του Σισέ στο 43ο λεπτό από εκτέλεση πέναλτυ σε ανατροπή του Βύντρα που θα συζητηθεί. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κράτησε σε αγωνία τους 19 χιλιάδες θεατές έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Αρης μπήκε πιο δυνατά ως αναμενόταν άλλωστε στο ματς και άρχιζε να πιέζει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Ντόχα (4′) και Ρουίς (9′), αλλά σιγά-σιγά οι «πράσινοι» άρχισαν να ισορροπούν το ματς και να βγαίνουν απειλητικά μπροστά.

Ο Σισέ στο 31΄ «προειδοποίησε» για τις προθέσεις του με σουτ στο δοκάρι του Σηφάκη. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 41ο λεπτό, ο Βύντρα μπήκε από τα δεξιά και έπεσε σε μαρκάρισμα του Χαβίτο, με τον Δαλούκα να δείχνει την άσπρη βούλα. Στη φάση δεν υπήρξε παράβαση και δικαιολογημένα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Η απόφαση δεν άλλαξε και στο 43′ ο Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 1-0 που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Στο 2ο ημίχρονο ο Αρης μπήκε αποφασισμένος για την ισοφάριση. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα, ενώ και τις λίγες φορές που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση οι επιθετικοί του δεν είχαν την κατάλληλη συγκέντρωση για να βγάλουν την ομάδα τους από την δύσκολη θέση. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με ξαφνικές αντεπιθέσεις δημιούργησε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.
Στο 77΄ο Χαβίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια ο Άρης: Ο έμπειρος επιθετικός του Άρη βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ απέναντι στον Τζόρβα όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον διεθνή πορτιέρο που αποσόβησε το γκολ.
Νωρίτερα ο Βύντρα έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σηφάκη σπουδαία ευκαιρία για να «κλειδώσει» την νίκη και τους τρεις βαθμούς, όμως έπιασε άτσαλα το σουτ και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής Δαλούκας έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χαβίτο, Ναφτί, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Ζιλμπέρτο και Σιμάο.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Ντόχα (64′ Μενδρινός), Κόκε, Ρουίς (71′ Τσέζαρεκ), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (80′ Γκαρσία), Νίνης (76′ Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85′ Δημούτσος)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VGYqOBm2h0U[/youtube]

ΕΔΩ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XpOMWffTE18[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *