Αθλητικά

Τα Τρίκαλα έβγαλαν έξω από το κύπελλο τον Άρη

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο κύπελλο Ελλάδας, καθώς μετά τις Ξάνθη, Εργοτέλη, Πανιώνιο, ήρθε η σειρά του Άρη να πέσει «θύμα» έκπληξης ενός θεσμού που προσφέρει συγκινήσεις και ανατροπές.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ γνώρισε την ήττα στα Τρίκαλα από την ομώνυμη ομάδα με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτυ ύστερα από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη νοκ άουτ αγώνα που τελείωσε με 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε σε όλη την παράταση ο Άρης λόγω αποβολής του Μίσελ στο 87΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Η αρχή δεν ήταν το ήμισυ του παντός για τον Άρη, αφού αν και άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, μόλις στο 7΄ με τον Γκιάρο μετά από προβολή του Χαβίτο στη συνέχεια τα Τρίκαλα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε να πιστεύει ότι το ματς «τελείωσε» από το 7ο κιόλας λεπτό.
Την κακή αγωνιστική εικόνα του Άρη «συναγωνίστηκαν» οι οπαδοί των «κιτρίνων» που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς τους φίλους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περίπου πέντε λεπτά. Με την επανέναρξη, τα Τρίκαλα ισοφάρισαν σε 1-1: Ο Βανγκέλι δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά και ο Μίνγκας από κοντά έστειλε τη μπαλά στα δίχτυα του Σηφάκη στο 32΄ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των φίλων των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα και ο ρυθμός του αγώνα έπεσαν κατακόρυφα για να φτάσουμε στο 85΄ οπότε ο Αρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Κόκε “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τόχα και ο Κάλβο που βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, καθυστέρησαν χαρακτηριστικά. Στο 87΄ ο Μίσελ αποβλήθηκε επειδή έσπρωξε τον Κοντογουλίδη κι έτσι ο Αρης αναγκάστηκε να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα στην παράταση.

Στην παράταση έχασαν οι παίκτες του Άρη «αφυπνίστηκαν» και έχασαν σωρεία ευκαιριών όμως είτε έβρισκαν μπροστά τους τον Πουρή (Κόκε 100΄), είτε δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια (Χαβίτο 104΄, Κάλβο 108΄) κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Πουρής απέκρουσε την εκτέλεση του Ρονάλντο, ο Ναφτί αστόχησε κι έτσι τα Τρίκαλα, πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στην φάση των «16» του κυπέλλου ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πουρής, Ρούσεφ, Μπουκουβάλα, Κοντογουλίδης – Κάλβο, Βανγκέλι

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μπένος): Πουρής, Γιώτας, Μπριλλάκης, Ντόικιτς (71΄ Κόρμπος), Χρήστου, Μπουκουβάλας, Μπακομήτρος (93΄ Σπασόγεβιτς), Μίνγκας, Ριζογιάννης, Ρούσεφ (77΄ Μπαριέντος), Κοντογουλίδης

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Ρουίς (90΄ Νέτο), Μισέλ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (62΄ Τόχα).

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
ΤΡΙΚΑΛΑ       –       ΑΡΗΣ
0-1      Κόκε
Μίνγκας      1-1
Αουτ     Ναφτί
Μπριλλάκης 2-1
2-2     Κάλβο
Κόρμπος     3-2
Απόκρουση Ρονάλντο
Μπαριέντος  4-2

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *