Επικαιρότητα

Και επίσημα 4 υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

nd_rigilisΥπέβαλαν και οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας τον κατάλογο με τις πενήντα υπογραφές στελεχών που τους υποστηρίζουν, χωρίς τελικά να περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών εν ενεργεία βουλευτές, ένα από τα ζητήματα το οποίο είχε προκαλέσει παρασκηνιακώς τριβές. Στη Ρηγίλλης συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή για να κλείσει και τυπικά το θέμα των υποψηφιοτήτων με τους τέσσερις επίδοξους προέδρους να βρίσκονται σε περιοδείες ή να μιλούν σε εκδηλώσεις με συγκεκριμένα ακροατήρια. Δύο καίριας σημασίας ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας, η ημερομηνία που θα στηθεί η κάλπη και ποιοι θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Μετά το παιχνίδι των εντυπώσεων με τις 50 υπογραφές που συνόδευσαν τις υποψηφιότητές τους, οι 4 διεκδικητές της αρχηγίας της ΝΔ ρίχνονται στη μάχη της βάσης, εκπέμποντας μηνύματα αλληλεγγύης, παρά τις κόντρες που μαίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ των στελεχών που τους υποστηρίζουν.

Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκαν μαζί στην αρχαία Ολυμπία. Ο πρώην υπουργός Υγείας συναντήθηκε με στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του ενώ σήμερα, Παρασκευή, επισκέπτεται την Αρκαδία.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά πρόγραμμα περιοδειών: Σάββατο σε Αργολίδα και Αρκαδία, Κυριακή στη Μεσσηνία και Δευτέρα στη Λακωνία. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει ότι η υποψηφιότητά του υπηρετεί την ενότητα της παράταξης.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που μέχρι την τελευταία στιγμή φλέρταρε με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, τελικά έκανε πίσω και με επιστολή τους στους 4 υποψήφιους -παρουσιάζει πλαίσιο 18 προτάσεων για την οργάνωση και τη λειτουργία του κόμματος.

«Στην πορεία μας προς την εκλογή του νέου αρχηγού της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, διαπιστώνεται έλλειμμα συζήτησης γύρω από πολιτικές προτάσεις. Πολιτικές προτάσεις που θα υπηρετούν την ιδεολογία μας και την ανάγκη για ανασυγκρότηση της παράταξής μας» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ρουκέτες για τα αίτια της ήττας, μιλώντας ακόμα και για αλλαγή ονόματος για τη ΝΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *